Week van de bij in Melle

Johan Van Bever
29 mei 2021 - 17:34
Week van de bij in Melle

Melle gaat op zoek naar wilde bijen. De verharding in Vlaanderen en de achteruitgang van bloemrijke habitats zorgt voor meer dakloze en hongerige bijen. Met een lokaal bijenplan wil de gemeente Melle samen met het Regionaal Landschap Schelde-Durme de wilde bijen het broodnodige duwtje in de rug geven.

Op 30 mei start de achtste editie van de ‘Week van de Bij’. De campagne wil gemeentebesturen, bedrijven en burgers aanmoedigen zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen. In deze ‘Week van de Bij’ wordt het bijenplan van Melle gelanceerd.

Eerst gaan de specialisten van Natuurpunt Studie op enkele specifieke locaties na welke soorten er voorkomen. Uit dit onderzoek volgen enkele adviezen en aanbevelingen. De groenbeheerders zullen vervolgens op basis van dit alles bij aanleg en onderhoud van het openbare domein extra rekening houden met de noden van de wilde bijen. Onder andere de omgeving van sport- en recreatiepark Kouterslag, het (oud-)vliegveld van Gontrode, het kerkhof van Melle en een aantal gemeentelijke groenzones en bermen zullen onder de loep worden genomen.

Laatst gespeeld op Accent

13:04
cover of SIA & KYLIE MINOGUE with Dance Alone

SIA & KYLIE MINOGUE

Dance Alone
13:01
cover of LEKI with Breakin

LEKI

Breakin' Out
12:57
cover of ONE DIRECTION with Story Of My Life

ONE DIRECTION

Story Of My Life
12:52
cover of STEREO MC

STEREO MC'S

Step It Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.