Luister Live

Week van de bij in Melle

29 mei 2021 - 17:34

Melle gaat op zoek naar wilde bijen. De verharding in Vlaanderen en de achteruitgang van bloemrijke habitats zorgt voor meer dakloze en hongerige bijen. Met een lokaal bijenplan wil de gemeente Melle samen met het Regionaal Landschap Schelde-Durme de wilde bijen het broodnodige duwtje in de rug geven.

Op 30 mei start de achtste editie van de ‘Week van de Bij’. De campagne wil gemeentebesturen, bedrijven en burgers aanmoedigen zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen. In deze ‘Week van de Bij’ wordt het bijenplan van Melle gelanceerd.

Eerst gaan de specialisten van Natuurpunt Studie op enkele specifieke locaties na welke soorten er voorkomen. Uit dit onderzoek volgen enkele adviezen en aanbevelingen. De groenbeheerders zullen vervolgens op basis van dit alles bij aanleg en onderhoud van het openbare domein extra rekening houden met de noden van de wilde bijen. Onder andere de omgeving van sport- en recreatiepark Kouterslag, het (oud-)vliegveld van Gontrode, het kerkhof van Melle en een aantal gemeentelijke groenzones en bermen zullen onder de loep worden genomen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

George Michael

Fastlove
00:06

Björk

It's Oh So Quiet
00:02

Ed Sheeran

Bad habits
23:59

George Ezra

Shotgun
23:53

Bon Jovi

Always