Weer vertraagt plaatsing nieuwe Meulestedebrug

Johan Van Bever
24 september 2023 - 10:18
Weer vertraagt plaatsing nieuwe Meulestedebrug

De weersomstandigheden zitten de plaatsing van de nieuwe Meulestedebrug in Gent niet mee. De klus is een precisiewerk en de wind, regen en temperatuur zijn ongunstiger dan ingeschat. Hierdoor zal de hinder voor het weg- en scheepvaartverkeer uitlopen tot donderdagavond 28 september.

De montage van de noordelijk brughelft van de nieuwe Meulestedebrug startte woensdagmorgen veelbelovend met al vrij snel de plaatsing van de brugklap. In de namiddag kwam daar het vaste brugdeel aan linkeroever bij. Maar de montage van het tegengewicht neemt meer tijd in beslag dan initieel voorzien. De huidige planning voor het hervatten van weg- en scheepvaartverkeer door de Vlaamse Waterweg en de aannemers komt uit op donderdagavond 28 september om 20 uur.

De weersomstandigheden zijn de boosdoener. Ook na het ter plaatse hijsen van de brugdelen volgt nog veel precisiewerk. Het aanbrengen van de zware betonplaten is een millimeterwerk. Daarbij speelt de wind. Het drogen van de mortelcement en het laswerk is afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur.

Bij gunstige omstandigheden kan het ophalen van de brugklap van de noordelijke brughelft van de nieuwe Meulestedebrug donderdag worden getest, in open stand worden geplaatst en vergrendeld. De omleiding voor het wegverkeer en de stremming van het scheepvaartverkeer kan dan worden opgeheven. Het wegverkeer zal nog tot het voorjaar 2024 over de oude Meulestedebrug rijden. Tot dan moet de nieuwe brug verder afgewerkt en getest worden.

De werken aan het kruispunt New Orleansstraat met de Meeuwstraat verlopen volgens planning.

Laatst gespeeld op Accent

14:38
cover of DARYL HALL & JOHN OATES with Adult Education

DARYL HALL & JOHN OATES

Adult Education
14:31
cover of ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL with Alibi

ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL

Alibi
14:29
cover of YOUNOTUS X SAM FELDT X MARTIN JENSEN FEAT. SAM GRAY with 24k Heart Of Gold

YOUNOTUS X SAM FELDT X MARTIN JENSEN FEAT. SAM GRAY

24k Heart Of Gold
14:25
cover of ISABELLE A with Hé Lekker Beest

ISABELLE A

Hé Lekker Beest
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.