‘Weg van Wetteren’: “Je moet niet naar Brugge of Gent om veel moois te zien, Wetteren heeft zoveel troeven”

Fabian Tack
23 oktober 2017 - 15:23
‘Weg van Wetteren’: “Je moet niet naar Brugge of Gent om veel moois te zien, Wetteren heeft zoveel troeven”

Tijl De Bock is nog maar sinds juli coördinator voor toerisme en cultuur in Wetteren maar heeft al bergen werk verzet. Tijdens De Kwetteraars kwam hij praten over de Facebookpagina ‘Weg van Wetteren’. “Veel mensen gaan voorbij aan het mooie Wetteren. Nochtans is de gemeente echt wel verrassend anders.” 

Voor Tijl was het heel belangrijk om zo’n pagina op te richten.”Wetteren heeft heel veel mooie plekjes maar het probleem is dat niet veel mensen in en rond Wetteren die plekjes weten te vinden. Het platform bij uitstek is dan Facebook. Op die manier proberen we mensen te inspireren om Wetteren op een andere manier te leren kennen. Een leuke wandeling ontdekken, een monument anders bekijken en alle evenementen delen die Toerisme Wetteren organiseert.” Niet alleen de Wetteraars behoren tot het publiek van de pagina. “Het spreekt voor zich dat we de Wetteraars willen verenigen om te genieten van het mooie Wetteren.  Anderzijds is het ook voor mensen buiten Wetteren want je moet niet altijd naar Brugge of Gent om mooie zaken te zien.”

de Kempen

Het bloementapijt in de vorm van de Rechtvaardige Rechters heeft in ieder geval veel toeristen kunnen aantrekken. “Op zondag hebben we ongeveer 10.000 mensen mogen verwelkomen. Er waren mensen vanuit de Kempen maar ook Nederlanders. We zien dat ook veel Nederlanders en Franstaligen geïnteresseerd zijn in Wetteren en die de pagina volgen.” Het is in ieder geval een mooi begin volgens Tijl. “Ben er ook van overtuigd dat nog meer mensen de weg naar Wetteren zullen vinden.”

Klein Ledeberg

Tijl De Bock is zelf van het Pajottenland en heeft Wetteren in die korte tijd al goed leren kennen. “Ik heb hier al heel wat favoriete plekjes en deze worden ook gedeeld op de pagina. Bijvoorbeeld het Posthotel is een fantastisch café met rijke geschiedenis. Daarnaast heb je ook de Stuifduinen, het Papeleupad, Den Blakken, het Molenbeekpad maar ook Klein Ledeberg. Er hangt daar een geweldige sfeer en ik heb er ook al enkele uren doorgebracht. Het is een café dat Wetteren uitstraalt.” Maar Wetteren heeft nog tal van andere troeven volgens Tijl. “Er zijn nog heel wat andere leuke adresjes zoals het Prullenbos, de Kalksense Meersen, de Warandeduinen etc. Veel Wetteraars gaan aan al die plekjes voorbij maar ze zijn echt wel de moeite.”

Drones

De doelstellingen zijn voor Tijl dan ook duidelijk. “We willen Wetteren laten zien op een verrassend andere manier. Iedereen weet dat Wetteren gekend is voor de Rechtvaardige rechters. Er zijn tal van wandelingen om zelf op zoek te gaan naar het schilderij. Maar we willen het ook ruimer laten zien. Je kan Wetteren ook ontdekken vanuit de lucht of vanop het water. Zo willen we ook de kerstmarkt in kaart brengen aan de hand van drones. Maar we dromen er ook van om Wetteren te tonen per luchtballon of helikopter.”

Toerismecoördinator Tijl De Bock is na drie maanden al helemaal weg van Wetteren. 

Poolparty

De Facebookpagina van Weg van Wetteren lokt voorlopig nog wel een specifiek publiek. “Ik heb een analyse gemaakt en daarin merken we dat 71% van de volgers vrouwelijk is. De leeftijd is tussen 30+ en 65+. Het is een van de redenen waarom we de poolparty die de sportdienst organiseert, ook delen. Op die manier kunnen we een jonger en mannelijk publiek aantrekken.” De poolparty vindt plaats op 10 november om 19u in de Warande.

Uitpas

De toeristische dienst van Wetteren biedt sinds dit jaar ook een Uitpas aan. “In eerste instantie is het bedoeld voor voor mensen die het iets moeilijker hebben. We willen hen de kans te geven om op een leuke manier hun vrije tijd te besteden. Maar iedereen kan er één aanvragen. Op die manier kan je genieten van evenementen en voorstellingen met korting. Voor elk event krijg je punten, bij 10 punten mag je bijvoorbeeld 1 dag gratis een fiets huren. Het is een project van regio Dender dus je kan ook nog buiten Wetteren die evenementen doen. Zo hopen we de vrijetijdsbesteding te stimuleren.”

Sprookjesbos op kerstmarkt

Tijl De Bock is ook verantwoordelijk voor de kerstmarkt die plaatsvindt op 16 en 17 december. “Dit jaar gaan we de kerstmarkt op de markt zelf neerzetten en gaan we een sprookjesbos creëren zodat de mensen gaan ondergedompeld worden in een sprookje met het thema ‘Er was eens’. De kerstman zal komen en brengt kerstelfen mee. Kinderen kunnen zich laten schminken en spelen in het kinderspeeldorp.” Tijl wil duidelijk dat het dit jaar anders wordt dan de voorgaande jaren. “We willen ver weggaan van het idee dat een kerstmarkt bestaat uit enkel drank en eten. We hebben wel chalets en tenten gehuurd en de aanvragen van standhouders zijn binnengestroomd. De chalets zullen dan omgetoverd worden tot sprookjes. Ook de verlichting zal een heel grote rol spelen omdat het vroeg donker wordt.” Bovendien is er een grote kans dat het effectief zal sneeuwen in Wetteren. “We bekijken de piste om het te laten sneeuwen en dat zal wel veel volk lokken. Op sociale media heeft ons event al meer dan 200.000 mensen bereikt maar niet iedereen zal komen. Gelukkig want anders mogen ze Wetteren afzetten.”

Herbeluister hieronder het interview.

Volg ook de pagina van Weg van Wetteren.

 

Laatst gespeeld op Accent

11:16
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
11:13
cover of DOUBLE YOU with Please Don

DOUBLE YOU

Please Don't Go
11:10
cover of ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK with Seek Love (On The Beach)

ALOK, TAZI, SAMUELE SARTINI, AMANDA WILSON & YORK

Seek Love (On The Beach)
11:07
cover of STROMAE with Papaoutai

STROMAE

Papaoutai
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.