Wegen- en rioleringswerken Westrem starten

Johan Van Bever
18 november 2023 - 11:37
Wegen- en rioleringswerken Westrem starten

Vanaf 20 november voeren Lokaal Bestuur Wetteren, Aquafin en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitgebreide riolerings- en wegenwerken uit in Westrem (Wetteren). De werken bestaan uit de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, de heropbouw van de wegenis en de aanleg van veilige fietspaden langs de N462. De werken duren vermoedelijk 26 maanden.

Tot vandaag loopt het afvalwater van zo’n 200 bewoners van Westrem ongezuiverd in de beken. Daarom leggen Lokaal Bestuur Wetteren en Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Keiberg, de Westremstraat, de Dorpsstraat, de Hoogpoort en de Evenkouter.

AWV zorgt voor de volledige heraanleg van de Keiberg en de Westremstraat. Verder voorziet het in de aanleg van veilige fietspaden over zowat heel het traject.

Om de duur van de hinder te beperken, worden de werken in verschillende fasen uitgevoerd. Daarnaast worden maatregelen genomen om de hinder voor de bewoners waar mogelijk te beperken. Bv. zodra de rioolbuizen in de grond liggen, wordt de sleuf gedicht en wordt er steenslag gelegd zodat de woningen bereikbaar zijn met de auto.

Laatst gespeeld op Accent

18:34
cover of TNN with La Cucamarcha

TNN

La Cucamarcha
18:31
cover of KRISTINE W with Feel What You Want

KRISTINE W

Feel What You Want
18:27
cover of FOO FIGHTERS with Learn to Fly

FOO FIGHTERS

Learn to Fly
18:23
cover of 2 FABIOLA with Lift U Up

2 FABIOLA

Lift U Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.