Luister Live

Werken aan Dampoort

9 maart 2021 - 19:59

Vanaf maandag 29 maart vernieuwt Proximus de leidingen voor telecommunicatie in de omgeving van de Dampoort-rotonde.

Om deze werken te kunnen uitvoeren moet op verschillende locaties een deel van de rijweg, het voetpad en het fietspad ingenomen worden. Om de hinder te beperken voert Proximus de werken deels in de paasvakantie uit en pakt ze de werken in enkele fases aan.

In de week van 29 maart wordt er gewerkt ter hoogte van het station. In de week van 5 april schuiven de werken op naar de aansluiting van de Antwerpsesteenweg, Land van Waaslaan en Koopvaardijlaan richting Dampoort. 

De bedoeling was om de nutswerken samen met de wegen- en rioleringswerken uit te voeren. Daarbij zouden de werken via gestuurde boringen en zonder hinder voor het verkeer uitgevoerd worden. Na verdere studie blijkt dit niet mogelijk door de complexe situatie in de ondergrond, met onder meer een veelheid aan leidingen. Daarom zal er gewerkt worden met handboringen of open sleuven. Voordeel hiervan is dat de werken aan de weg zo ook sneller kunnen starten. Het nadeel is dat er in maart en april al enkele weken verkeershinder zal zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Cameo

Word Up
18:43

Joel Corry

Bed
18:38

Roxy Music

Oh yeah
18:31

Red Hot Chili Peppers

snow hey oh
18:28

Pharrell Williams

Freedom