Werken aan De Stroom beginnen

Gepost door Johan Van Bever op 20 januari 2023 - 9:53

De Stroom, het stadsgebouw aan de Zuid ook wel gekend als het oude Electrabel-gebouw, wordt op 23 januari 2023 in de steigers gezet. Het dak wordt geïsoleerd en gerenoveerd met behulp van een torenkraan, en als de renovatiewerken achter de rug zijn, komen er zo’n 150 zonnepanelen op het dak. Rond het gebouw wandelen of fietsen blijft mogelijk. Het einde van de werken is voorzien voor deze zomer.

Naast De Stroom zijn er nog andere stadsgebouwen die wellicht dit jaar nog zonnepanelen op het dak krijgen, al dan niet gecombineerd met een renovatie. Het gaat om freinetschool Het Tandwiel, basisschool Klaverdries, freinetschool het Eiland, het Huis van de Sport, vzw Kuns(h)art, bibliotheek Brugse Poort, buurtcentrum Muide, buurtcentrum Dampoort, buurtcentrum Bloemekenswijk en het Stadskantoor.

Het is de ambitie van de Stad Gent om ervoor te zorgen dat deze legislatuur 30 procent van het elektriciteitsverbruik in de stadsgebouwen uit lokale, groene stroom bestaat. Dankzij deze nieuwe zonnepanelen en tal van andere projecten zal die kaap eind dit jaar al overschreden zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Ayla

Ayla (Original DJ Taucher Mix)
20:37

Lastlings

Get What You Want (Vintage Culture Extended Remix)
20:31

ASCO

Born Slippy
20:27

Lady Gaga x Mau P

Bloody Mary From Amsterdam (Rudeejay & Da Brozz Mash-Boot)
20:19

TECH IT DEEP

Maria Maria (Extended Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.