Werken aan De Stroom beginnen

Johan Van Bever
20 januari 2023 - 9:53
Werken aan De Stroom beginnen

De Stroom, het stadsgebouw aan de Zuid ook wel gekend als het oude Electrabel-gebouw, wordt op 23 januari 2023 in de steigers gezet. Het dak wordt geïsoleerd en gerenoveerd met behulp van een torenkraan, en als de renovatiewerken achter de rug zijn, komen er zo’n 150 zonnepanelen op het dak. Rond het gebouw wandelen of fietsen blijft mogelijk. Het einde van de werken is voorzien voor deze zomer.

Naast De Stroom zijn er nog andere stadsgebouwen die wellicht dit jaar nog zonnepanelen op het dak krijgen, al dan niet gecombineerd met een renovatie. Het gaat om freinetschool Het Tandwiel, basisschool Klaverdries, freinetschool het Eiland, het Huis van de Sport, vzw Kuns(h)art, bibliotheek Brugse Poort, buurtcentrum Muide, buurtcentrum Dampoort, buurtcentrum Bloemekenswijk en het Stadskantoor.

Het is de ambitie van de Stad Gent om ervoor te zorgen dat deze legislatuur 30 procent van het elektriciteitsverbruik in de stadsgebouwen uit lokale, groene stroom bestaat. Dankzij deze nieuwe zonnepanelen en tal van andere projecten zal die kaap eind dit jaar al overschreden zijn.

Laatst gespeeld op Accent

16:52
cover of OFENBACH FT. NORMA JEAN MARTINE with Overdrive

OFENBACH FT. NORMA JEAN MARTINE

Overdrive
16:48
cover of DAVID BOWIE with Modern Love

DAVID BOWIE

Modern Love
16:43
cover of ED SHEERAN with American Town

ED SHEERAN

American Town
16:39
cover of JENNIFER LOPEZ with I

JENNIFER LOPEZ

I'm Real
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.