Werken in Laarne, Zwijnaarde en Evergem

Johan Van Bever
22 februari 2020 - 10:15
Werken in Laarne, Zwijnaarde en Evergem

LAARNE – Op maandag 24 februari begint de herstelling van de fietspaden en het asfalt in de Steentjestraat en Lange Meire in Laarne. Deze straten werden pas heraangelegd maar het gemeentebestuur was allesbehalve tevreden over de kwaliteit van de werken en sommeerde de aannemer om herstellingswerken uit te voeren. De toplaag van het asfalt zal worden afgefreesd en hergoten tussen de Heirweg (N445) en het kruispunt met de Zevensterstraat. Het westelijke fietspad in de Steentjestraat zal vanaf de N445 over een lengte van ongeveer 150 meter worden uitgebroken en opnieuw worden gegoten in beton. Dat is ook het geval voor het fietspad in de Lange Meire, over een lengte van ongeveer 300 meter in beide richtingen. Deze werken worden in één fase uitgevoerd vanaf maandag 24 februari en zullen vermoedelijk duren tot vrijdag 20 maart. Gedurende de ganse periode is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de N445 en de Korte Meire. Plaatselijk verkeer is wel mogelijk, behalve wanneer het asfalt wordt gegoten.-

ZWIJNAARDE – Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt vanaf maandag 24 februari een nieuwe oprit van N60 naar de R4-Buitenring richting Merelbeke in Zwijnaarde. Ook fietsers krijgen hier een nieuwe verbinding tussen de N60 en de R4. Met de bouw van de bijkomende oprit werkt het agentschap de ontbrekende schakel voor het het verkeer van de N60 naar de R4-Buitenring richting Merelbeke weg. Vanop de N60 kun je de R4-buitenring nu enkel bereiken vanuit Gent. Bovendien is deze oprit verboden voor vrachtverkeer. Ook fietsers van de N60 uit Oudenaarde kunnen met de aanleg van het nieuwe fietspad vanaf dan rechtstreeks naar Drongen en Merelbeke. Het fietspad langs de R4 loopt onder de nieuwe oprit door, zodat ze die niet moeten dwarsen. De oprit komt op de plaats van de vroegere op- en afrit van de E40 in Zwijnaarde. De hinder voor het verkeer tijdens de werken blijft beperkt. Ze duren tot in het voorjaar van 2021.

EVERGEM – Op 24 februari starten wegeniswerken in de Pastorijstraat in Evergem. De straat wordt afgesloten vanaf de Hermijtstraat tot aan de R4. Er is een tijdelijke regeling voor bussen en landbouwvoertuigen. Buslijn 55 heeft een tijdelijke halte aan de Noordlaan, de Vaartstraat West en de Hoogstraat. Buslijn 56 heeft een tijdelijke halte aan de kerk van Ertvelde Landbouwvoertuigen mogen tijdelijk op de R4 tussen de Pastorijstraat en Hoogstraat. Landbouwverkeer vanuit Rieme moet dus ook even omrijden via de R4, de Hoogstraat en de Noordlaan. Op evergem.be/pastorijstraat staat het verloop van de werken en kan men zich inschrijven op de nieuwsbrief.

Laatst gespeeld op Accent

08:40
cover of MARSHMELLO & KANE BROWN with Miles On It

MARSHMELLO & KANE BROWN

Miles On It
08:36
cover of PET SHOP BOYS with Suburbia

PET SHOP BOYS

Suburbia
08:33
cover of ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK with Locomotion

ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Locomotion
08:30
cover of BECKY HILL with Outside Of Love

BECKY HILL

Outside Of Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.