Werken rotonde Merelbeke starten op 3 april

Johan Van Bever
20 februari 2023 - 23:08
Werken rotonde Merelbeke starten op 3 april
Op 3 april starten de werken voor de vernieuwing van de Hundelgemsesteenweg (N444) en de ombouw van de rotonde aan de Guldensporenlaan in Merelbeke. Met de werken wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de huidige gevaarlijke rotonde ombouwen tot een nieuwe rotonde die beter is voor de veiligheid van de fietsers. Tegelijkertijd krijgt het wegdek van de Hundelgemsesteenweg in het centrum van Merelbeke een opknapbeurt. De werken duren 6 maanden en zullen voor de nodige hinder zorgen. 
Veiliger fietsen en vlotter in de spitsDe rotonde op de kruising van de Hundelgemsesteenweg (N444) met de Guldensporenlaan (R4a) en Plataan is een druk en gevaarlijk punt, zeker voor de vele fietsers. Met vrijliggende fietspaden en veilige fietsoversteken willen we het er veiliger maken.  Door fietsers op de rotonde uit de voorrang te halen vermijden we gevaarlijke conflicten.Ook de doorstroming van het openbaar vervoer en verkeer verbeteren we: bussen stoppen voortaan op de rijbaan in plaats van in een halte ernaast en met de bouw van een turborotonde, een rotonde met voorsorteerstroken, verhogen we de capaciteit en veiligheid. De opknapbeurt van de rijweg tussen de brug van de E40 en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg in het centrum van Merelbeke zorgt dan weer voor het nodige rijcomfort. 

6 maanden in 5 fasen.Om de hinder voor weggebruikers, omwonenden en de ondernemingen in de werfzone en omgeving te beperken is een uitgekiende fasering opgesteld. Zo zullen de werken in de schoolvakantie starten om de hinder voor verkeer en schoolgaande jeugd al te beperken. Daarnaast zijn de werken opgesplitst in 5 fasen om de bereikbaarheid van de omgeving te garanderen.

De eerste twee fasen situeren zich op de Hundelgemsesteenweg. In de eerste fase die start op maandag 3 april werken we aan de Hundelgesemsteenweg (N444) tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg (exclusief rotonde) en de Baron Arthur Verhaegenlaan (inclusief kruispunt). Die werken zijn afgerond begin mei. In een tweede fase pakken we de Hundelgemsesteenweg tot en met het kruispunt van de Waterstraat aan. Het kruispunt van de Waterstraat zelf wordt slechts twee weken onderbroken. Begin juni moeten de werken in deze zone afgerond zijn. Eind mei wordt er gestart aan de rotonde zelf. Die werken verlopen in 3 fasen. De werken duren tot het najaar van 2023. 

Laatst gespeeld op Accent

01:32
cover of ANDRUSS with Frikitona

ANDRUSS

Frikitona
01:29
cover of SWEDISH HOUSE MAFIA with Greyhound

SWEDISH HOUSE MAFIA

Greyhound
01:22
cover of CLAPTONE with Cream

CLAPTONE

Cream
01:19
cover of DREAM YOUR DREAM with Soushkin

DREAM YOUR DREAM

Soushkin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.