Werken rotonde Port Arthurlaan

Johan Van Bever
5 april 2023 - 23:23
Werken rotonde Port Arthurlaan
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 24 april met de heraanleg van de rotonde tussen de Port Arthurlaan en de Vliegtuiglaan in Gent.  De rotonde wordt heraangelegd om de veiligheid van fietsers te verhogen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen met middeneilanden om fietsers zichtbaarder te maken en veiliger te laten oversteken. Ineens wordt ook het wegdek van de rotonde volledig vernieuwd. De werken duren tot begin juli. Aangezien de rotonde het grootste deel van de tijd afgesloten is zal deze werf de nodige hinder met zich meebrengen. 
De rotonde aan de Port Arthurlaan/Vliegtuiglaan staat gekend als een druk en gevaarlijk punt. Met name voor fietsers is de situatie niet veilig. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderneemt nu actie en zal de rotonde herinrichten om de veiligheid van fietsers te verhogen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen beveiligd door middeneilanden op de aantakkende wegen. Dit moet fietsers zichtbaarder maken voor automobilisten en conflicten vermijden. Van de werken maken we gebruik om ook het wegdek van de rotonde te vernieuwen.  

De werken kunnen niet zonder hinder uitgevoerd worden. Zo wordt een tijdelijke ventweg langs de rotonde aangelegd die de Port Arthurlaan uit het noorden en de Vliegtuiglaan moet verbinden. Zo blijft verkeer mogelijk als de rotonde is afgesloten.  De meeste hinder situeert zich tussen 8 mei en 26 juni als de rotonde wordt afgesloten. Tijdens de voorbereidende werken en de afwerking blijft voor gemotoriseerd verkeer alle bewegingen mogelijk. 

Werken brengen steeds hinder met zich mee, maar Wegen en Verkeer neemt maatregelen om dit tot het minimum te beperken. Een gefaseerde aanpak is hier een onderdeel van, net als het voorzien van tijdelijke weginfrastructuur en een veilige fietscorridor. Daarnaast blijven woningen en handelszaken maximaal toegankelijk. Garages binnen de werfzone zullen wel niet toegankelijk zijn.

Laatst gespeeld op Accent

03:31
cover of CAMILA CABELLO, YOUNG THUG with Havana

CAMILA CABELLO, YOUNG THUG

Havana
03:28
cover of BERRE with Happier

BERRE

Happier
03:24
cover of SAM RYDER with Space Man

SAM RYDER

Space Man
03:21
cover of MARIA MCKEE with Show Me Heaven

MARIA MCKEE

Show Me Heaven
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.