Luister Live

Werken viaduct Gentbrugge kunnen nu toch starten

- 9 april 2020 - 10:39

De grootschalige werken aan het viaduct in Gentbrugge (E17) kunnen toch starten.

De aannemer zal vanaf 15 april de renovatie uitvoeren met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de aannemer en de arbeiders bedanken voor de inspanningen die ze daarvoor doen.

Het verkeer rijdt vanaf de start van de werken over twee rijstroken in elke richting. Het agentschap streeft ernaar om het eerste deel van de werken (de viaducthelft rijrichting Kortrijk) tegen november 2020 af te ronden, maar die timing is afhankelijk van de duur en aard van de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn omwille van het coronavirus.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters is heel tevreden dat in deze periode ook nieuwe grote werven, zoals deze werken aan het viaduct, van start kunnen gaan. “Gezien er weinig verkeer is, is het veiliger werken op de werf en ondervinden minder weggebruikers hinder door wegenwerken”.

Tijdens de heraanleg zal het verkeer richting Kortrijk over twee rijstroken rijden op de andere rijrichting. Om dat mogelijk te maken, moeten we openingen (doorsteken) maken in de middenberm. Dat gebeurt van 15 (5u) tot 22 april met inname van de linkerrijkstroken in beide richtingen. Verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over 2 rijstroken. Er zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/u.

Op donderdag 23 april gaan de renovatiewerken aan de boven- en onderzijde van de viaducthelft richting Kortrijk van start. Verkeer op de E17 zal twee rijstroken in elke richting hebben op de andere helft van het viaduct. Vanaf dan mag er maximum 50 km/u gereden worden. De afrit vanuit Antwerpen naar de N9 en de oprit van de N9 naar de E17 richting Antwerpen gaan dicht.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lil Nas X

That's what i want
12:37

De Mens

Ergens Onderweg
12:33

A-Ha

- I've Been Losing You
12:28

ABC

The Look Of Love
12:25

Pharrell Williams

Gust Of Wind (Radio Edit)