Westerbegraafplaats wordt toegankelijker

Johan Van Bever
28 oktober 2023 - 9:57
Westerbegraafplaats wordt toegankelijker

De Westerbegraafplaats wordt vanaf 2 november 2023 toegankelijker voor voetgangers en fietsers. Gemotoriseerd verkeer wordt dan weer beperkt. Er zijn uitzonderingen voor onder meer begrafenisondernemers en bestuurders met een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Momenteel openen en sluiten de poorten van de Westerbegraafplaats automatisch op een vast tijdstip, maar vanaf 2 november zal de begraafplaats permanent toegankelijk zijn. De kleine poorten aan de H. Van Peenestraat en de Eeklostraat staan dan volledig open, de grote poorten aan Palinghuizen en de Leliestraat halfopen. Zo kunnen voetgangers en fietsers steeds binnen en buiten.

Nabestaanden moeten in een serene, rustige sfeer hun verlies een plaats kunnen geven. Vanaf 2 november heeft gemotoriseerd verkeer daarom maar beperkte toegang. Enkel houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap, (begrafenis)ondernemers en werklieden kunnen nog binnen met een code aan de kant van de Leliestraat. Die code aanvragen kan via groendienst@stad.gent. Vanaf 18 januari 2024 komt er een toegangssysteem met badge. Ook die badge kan aangevraagd worden via dat e-mailadres.

Westerbegraafplaats

Laatst gespeeld op Accent

09:29
cover of GLORIA ESTEFAN with Turn The Beat Around

GLORIA ESTEFAN

Turn The Beat Around
09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.