Luister Live

Wetteren: Aanhoudende overlast in parkeergarage

25 februari 2021 - 12:39

Het probleem met rondhangende jongeren die afval achterlaten, en zelfs vandalisme plegen, in de parking onder Rode Heuvel in Wetteren blijft aanhouden. Er komt nu een ‘actieplan’.

De ondergrondse parking is volgens gemeenteraadslid Annelien van Der Gucht een ideale plek om te schuilen tegen regen en kou. Er zijn echter nergens vuilnisbakken voorzien. Ook de toiletten zijn afgesloten zodat sommigen tegen de muren urineren. Op de trappen werden ook al condooms aangetroffen. Bewoners ruimen soms zelf al de rommel op. Ondanks dat er camera’s staan, hebben de bewoners het gevoel dat er weinig aan de situatie gedaan wordt.

Schepen van Zwerfvuil Piet Van Heddeghem kondigt een actieplan aan. Dat wordt opgemaakt amen met het parkeerbedrijf, de firma die de parking kuist en de politie. De politie bezoekt op regelmatige basis de parkeergarage en heeft naar eigen zeggen op de momenten dat zij daar zijn, nog nooit iets verdacht vastgesteld. De gemeente gaat ook overleggen met de actiegroep ‘Mooimakers’ om in dat actieplan te begeleid te worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Anita Ward

Ring my bell
11:02

Bob Sinclar pres. Goleo VI feat. Gary Nesta Pine

Love Generation
11:02

Intro_Joery_2021_TTS
10:57

Rod Stewart

Maggie May
10:53

Master KG FT. Burna Boy & Nomcebo Zikode - Jerusalema (Radio Edit)