Wetteren beleeft Christmas in Loveland: “80 kraampjes & 50.000 lichtjes in een sausje van liefde”

Fabian Tack
13 december 2018 - 18:34
Wetteren beleeft Christmas in Loveland: “80 kraampjes & 50.000 lichtjes in een sausje van liefde”

Nadat Christmas in Wonderland vorig jaar erg gesmaakt werd bij het publiek, lanceert de gemeente Wetteren Christmas in Loveland. “Het belooft een editie met liefdevolle ballonnen, animatie en een sterrenhemel vol lichtjes te worden,” voorspelt toerismecoördinator Tijl De Bock.

Vorig jaar werd de kerstmarkt gecentraliseerd op de markt, dit jaar werden ook de handelaars uit de winkelstraten bij de kerstmarkt betrokken. “In de zomer hebben we de handelaars gevraagd wat we konden doen om elkaar tijdens de kerstmarkt te versterken. We wisten dat we door het succes van vorig jaar veel aanvragen voor kraampjes zouden krijgen en hierdoor snel zouden volzet zijn op de markt. Alle aanvragen die dan teveel waren, werden doorgestuurd naar de winkelstraten. In totaal zullen er nu zo’n 80 kraampjes aanwezig zijn.”

5 keer zoveel

Dit jaar werd ook heel wat aankleding voorzien. “Zowel op de markt als in de winkelstraten zal er veel kerstsfeer aanwezig zijn. Ook in de straten hebben we dit jaar kerstbomen geplaatst en op de markt zal er een echte sterrenhemel te zien zijn. Vorig jaar was die ook al geslaagd maar dit jaar wilden we enorm focussen op lichtjes en het nog fijner maken. Zo hebben we 50.000 lichtjes kunnen verkrijgen, vijf keer zoveel meer dan vorig jaar. Daarnaast hebben we ook gespecialiseerde decoratie in ballonnen voorzien om een liefdessfeer te verkrijgen.”

Cadeautjes

Qua animatie zal Christmas in Loveland heel wat te bieden hebben. “De kerstman heeft alvast zin om terug naar Wetteren en te komen en om cadeautjes aan te bieden, er zal kerstmuziek te horen zijn, een springkasteel zal er staan en we kunnen ook verklappen dat iets voorzien is op stelten.”

Spin the music

‘s Avonds gaat de kerstmuziek aan de kant en wordt het tijd voor dj’s uit de streek om hun beste beentje voor te zetten. “In samenwerking met Good Mood Events organiseren we een Spin the music dj party. Ze zullen zorgen voor een goede overgang van kerstmuziek naar andere muziek.

Autovrij

Het centrum en de winkelstraten zullen autovrij worden gemaakt.”Ik raad aan om met het openbaar vervoer te komen, ook handig wanneer je iets wil drinken. Maar ook in de ondergrondse parking zal gratis geparkeerd kunnen worden, zo kunnen we er een echt feestweekend van maken. ”

Activiteiten 2019

De toerismecoördinator blikt ook vooruit op de activiteiten in Wetteren. “We willen het aanbod van vorig jaar behouden maar we gaan ook iets meer focussen op groepen. We hebben daarom nieuwe samenwerkingen met Lakoer en is er ook een samenwerking met het Prullenbos op til.” Daarnaast biedt de gemeente vanaf de lente Vespa tours aan. “Het zal dan mogelijk zijn om met een vespa te touren door de mooiste Wetterse sierteeltvelden.” De gemeente wil daarnaast ook nog city golf aanbieden. Hierbij golf aan bezienswaardigheden gekoppeld waarbij ondertussen informatie over Wetteren wordt gegeven.

Meer info via de facebookpagina of de website.

Herbeluister het interview hieronder:

 

 

Laatst gespeeld op Accent

09:05
cover of MARIAH CAREY with Hero

MARIAH CAREY

Hero
09:01
cover of CULTURE BEAT with I Like You

CULTURE BEAT

I Like You
08:58
cover of KYLIE MINOGUE with In Your Eyes

KYLIE MINOGUE

In Your Eyes
08:55
cover of BRAINSTORM with My Star

BRAINSTORM

My Star
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.