Wetteren: Hondenlosloopweide is klaar

26 maart 2021 - 17:36 | auteur: Johan Van Bever

De hondenlosloopweide in de Peperstraat in Wetteren is klaar en kan vanaf nu gebruikt worden. Honden kunnen er los rondlopen, springen, snuffelen en soortgenoten ontmoeten.

De gemeente kreeg het perceel in gebruik van de Vlaamse Waterweg. Het ligt naast de dienstweg richting Scheldedijk, rechtover Gamma. De hondenweide werd omheind met kastanjehekwerk en voorzien van 2 ingangen met sas. Zo kan iedereen vlot binnen en buiten zonder kans op ontsnappingen. Baasjes moeten, net zoals dat overal moet, de hondenpoep van hun hond opruimen en in een van de hondenpoepbuizen deponeren die aan de ingang staan. Het werd geen strak gazon maar een plek met prikkelende speelelementen voor de actieve honden en verstopplekjes voor de minder avontuurlijke viervoeter. Er zijn ook 2 zitbanken.

Het gebruik van de hondenweide houdt ook een aantal afspraken in. Die staan op de infoborden aan de ingang te lezen. De parking voor het terrein wordt later aangepakt. Het wordt een parking met een in-en uitrit en afgebakende parkeerplaatsen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

POST MALONE, DOJA CAT

I Like You (A Happier Song)
00:37

AYA NAKAMURA

Jolie Nana
00:34

ONEREPUBLIC

Sunshine
00:29

FRED AGAIN.. X THE BLESSED MADONNA

Marea (We've Lost Dancing)
00:26

JUNIOR JACK

My Feeling
Bekijk meer platen