Luister Live

Wetteren: Hondenlosloopweide is klaar

26 maart 2021 - 17:36

De hondenlosloopweide in de Peperstraat in Wetteren is klaar en kan vanaf nu gebruikt worden. Honden kunnen er los rondlopen, springen, snuffelen en soortgenoten ontmoeten.

De gemeente kreeg het perceel in gebruik van de Vlaamse Waterweg. Het ligt naast de dienstweg richting Scheldedijk, rechtover Gamma. De hondenweide werd omheind met kastanjehekwerk en voorzien van 2 ingangen met sas. Zo kan iedereen vlot binnen en buiten zonder kans op ontsnappingen. Baasjes moeten, net zoals dat overal moet, de hondenpoep van hun hond opruimen en in een van de hondenpoepbuizen deponeren die aan de ingang staan. Het werd geen strak gazon maar een plek met prikkelende speelelementen voor de actieve honden en verstopplekjes voor de minder avontuurlijke viervoeter. Er zijn ook 2 zitbanken.

Het gebruik van de hondenweide houdt ook een aantal afspraken in. Die staan op de infoborden aan de ingang te lezen. De parking voor het terrein wordt later aangepakt. Het wordt een parking met een in-en uitrit en afgebakende parkeerplaatsen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Elton John

I don't wanna go on with you
12:48

LMFAO Feat. Lauren Bennett & Goonrock

Party Rock Anthem
12:45

Keane

This Is the Last Time
12:41

Lil Nas X

That's what i want
12:37

De Mens

Ergens Onderweg