Wetteren in teken van kunst en poëzie tijdens week van de amateurskunsten “Meer dan 45 open ateliers”

25 april 2018 - 21:55 | auteur: Fabian Tack

Voor wie kan genieten van cultuur in combinatie met gezonde buitenlucht, heeft Wetteren het ideale uitje in petto. In het weekend van 28 en 29 april ’18 openen tal van artiesten hun atelier voor het publiek, in combinatie met een wandeling langs Wetterse poëziepareltjes. Ook Cazn (Gunther Baeyens, nvdr.) verwelkomt de nieuwsgierigen: “heel mijn atelier zal open staan voor publiek.”

Kunst- en poëzieroute Wetteren

In het kader van kunst- en amateurpoëzie zijn er twee routes in Wetteren uitgestippeld voor de liefhebbers, een voor kunst en een voor poëzie. “Het zijn geen vastgelegde route van a tot z. Je begint op het punt waar je wil. Er zijn startpunten in onder meer Overschelde, Overbeek en bij de kerk in het centrum van Wetteren. En bij elk van die startpunten zijn infoboekjes te krijgen met de uitgestippelde routes.” De poëzieroute sijpelt door het centrum van Wetteren, Overschelde, Liefkenshoek en Parklaan en Massemen dorp, waar die een einde kent in de Van Hauwermeirsmolen. Langs deze route is de poëzie aangebracht op de muren of in de buurt van standbeelden die veelzeggend zijn voor Wetteren. Bij bepaalde gedichten zal een woordje uitleg gegeven worden, of een stukje muziek gespeeld. “ Er gaat namelijk een orgel mee omdat dat bij bepaalde aspecten hoort.” De kunstroute heeft ook geen vastgelegd startpunt. Op een kaart worden de meer dan 45 open ateliers aangegeven. “Wel zou ik aanraden om de route te volgen richting Massemen. Daar is in de koffiebranderij ook iets voorzien, en kan je bijvoorbeeld iets gaan drinken. Wie niet van Wetteren is, kan best verzamelen aan de kerk van Wetteren. Je kunt daar gratis of heel goedkoop parkeren onder het nieuwe gemeentehuis, en dan van daaruit beide routes starten.”

‘Graffitiroute’

Cazn heeft zelf ook nog plannen in de kunstrouterichting: “Samen met mensen van cultuur en toerisme zijn we bezig om bepaalde dingen, een openbare muur bijvoorbeeld, hier in Wetteren te beschilderen in het oeuvre, het idee van Wetteren zelf. We willen de muren opvrolijken met lukrake zotte, gekke schilderijen met iets dat met Wetteren te maken heeft zoals Wettra – de reuzen, de bloemen en de planten, om daar uiteindelijk ook een wandelroute van te maken. Dat zullen vooral handelaars zijn, winkels of zelfstandigen. Ik heb de handelaars in Wetteren uitgenodigd om eens te komen kijken hier bij mij naar de werken die ik gemaakt heb, om te kijken of ze iets in hun etablissement willen hangen, dit tijdelijk of iets langer. En daarbij heb ik ook vermeld dat ik op zoek was naar openbare muren of privé van particulieren of zelfstandigen, om daar mijn ding te kunnen op doen in het idee van die kaart die uitgestippeld wordt.”
Het Wetterse kunstvogeltje is dus nog lang niet uitgezongen.

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

foto van Weg van Wetteren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ACCENT NIEUWS
18:00

CULTURE BEAT

Mr. Vain
17:57

MAJESTIC, BONEY M.

Rasputin
17:55

JACK WINS

Live For Tonight
17:50

BLACK BOX

Fantasy
Bekijk meer platen