Wetteren krijgt subsidies voor ‘plan samenleven’

Johan Van Bever
7 maart 2023 - 21:51
Wetteren krijgt subsidies voor ‘plan samenleven’

Samen met vier ander egemeenten heeft Wetteren een ‘Plan Samenleven’. Met het Plan Samenleven wil de Vlaamse overheid lokale besturen ondersteunen om samenleven in diversiteit te bevorderen. Lokale besturen weten het best wat de lokale noden zijn. Zij staan het dichtst bij de burger. Met de middelen kunnen de lokale besturen het beleid versterken acties verder te zetten of nieuwe acties uit te rollen.

Steden en gemeenten met meer dan 7.500 inwoners van niet-EU15herkomst konden hierop indienen. Lokaal Bestuur Wetteren onderneemt al allerlei zaken om samenleven in diversiteit te bevorderen en nam daarom het initiatief om met andere besturen uit de regio een dossier in te dienen. Enkel door het samenbrengen van enkele lokale besturen voldeden we aan de voorwaarden.

Het Plan Samenleven definieert 7 doelstellingen en bakent 24 acties af waarvoor we tot en met 2024 financieel en inhoudelijk kunnen worden ondersteund. De focus ligt niet op 1 specifieke doelgroep. Samenleven gaat over burgers met elk hun eigenheid op vlak van herkomst, leeftijd, beperkingen, geslacht, etc.

Samen met Eeklo, Zelzate, Maldegem en Aalter diende Lokaal Bestuur Wetteren in op verschillende acties. Maar ze doen dit niet op dezelfde manier. Zo zet Wetteren bijvoorbeeld als enige in op integrale toegankelijkheid, maar zetten ze wel allen in op de link tussen kwetsbare gezinnen, onderwijs en welzijn. Ze zetten ook nog in op het versterken van netwerken van burgers, door hen in contact te brengen met vrijetijd en het versterken van het Nederlands.

“Dit plan biedt ons de kans om in Wetteren nog meer in te zetten op een toegankelijke leefomgeving en dienstverlening. Zo zorgen we ervoor dat iedereen, op een gelijkwaardige en zelfstandige manier, een omgeving of een publiek gebouw, een horecazaak of een winkel kan bereiken, betreden en gebruiken,” Jan Tondeleir, schepen voor Sociaal huis & dienstencentrum en Gelijke kansen.

“We bouwen verder aan initiatieven om verschillende groepen kansen te bieden en om mensen met elkaar te verbinden in onze diverse samenleving.” Robbe De Wilde, schepen voor Inburgering en Integratie.

Laatst gespeeld op Accent

02:31
cover of POMMELIEN THIJS with Het Beste Moet Nog Komen

POMMELIEN THIJS

Het Beste Moet Nog Komen
02:27
cover of ARSENAL with Melvin

ARSENAL

Melvin
02:24
cover of DUBVISION & AFROJACK with Underwater

DUBVISION & AFROJACK

Underwater
02:20
cover of TAYLOR SWIFT with Shake It Off

TAYLOR SWIFT

Shake It Off
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.