Wetteren maakt zich klaar voor eerste City Nightrun: “Dwars door het openluchtzwembad en het Berenbos”

Fabian Tack
20 november 2019 - 9:37
Wetteren maakt zich klaar voor eerste City Nightrun: “Dwars door het openluchtzwembad en het Berenbos”

Loopevents, je ziet ze in allerlei kleuren, maten & gemeenten. Zo ook in Wetteren. Daar vindt komende zaterdag 23 november voor het eerst de City Nightrun plaats in samenwerking met Maspoe Sports & Events en met boegbeeld Hanne Maudens. Toerismecoördinator Tijl De Bock heeft er alvast veel zin in: ” Het wordt een belevingsrun/walk om volledig van te genieten, niet om te lòpen lòpen.” 

De afstand van de City Nightrun bedraagt 7 kilometer, al is dat niet de werkelijke afstand volgens Tijl De Bock. “We gaan door en langs gebouwen, op en af trappen en dan kom je aan zo’n 8 kilometer. Maar je hoeft de afstand niet te lopen want ook wandelen is een optie. “Ik ga hem zelf ook wandelen want er is zoveel animatie onderweg en dan kan je alles beter aanschouwen.” De Citynight Run is een loopevent waarbij je tijd er bovendien niet toe doet. “De tijd wordt wel opgemeten maar het is een belevingsrun. Het is de bedoeling om Wetteren op een andere manier ontdekken en waarbij je op tijd en stond kan stoppen voor een drankje.”

Naar de 2000?

En dat lijken de Wetteraars wel te smaken. ” We verwachten zo’n 1500 mensen en dat is al beter dan we verwacht hadden. We organiseren de City Nightrun samen met Maspoe Sports & Events en hun record staat momenteel op 1800 deelnemers in een andere gemeente dus we hopen alsnog die kaap te overschrijden zodat wij de nieuwe recordgemeente worden.”

Openluchtzwembad

Het parcours ziet er alleszins heel aanlokkelijk uit voor de nieuwsgierige inwoners. “De City Nightrun brengt je op plekken waar je vaak nog nooit bent geweest.” Het startschot wordt aan de vertrouwde Warande gegeven.  “Daar zal een dj de deelnemers opwarmen en er zullen verschillende eet-en drankkraampjes staan.” Daarna is het tijd om aan de “run” te beginnen. “We gaan meteen door het lege openluchtzwembad, we doorkruisen de binnenspeeltuin het Berenbos, we gaan richting  de stuifduinen en daar wordt een lasershow voorzien omdat het een vrij donker stukje is, dan lopen we naar Racing Wetteren, de Padel. Vervolgens loopt het parcours langs het ziekenhuis, door de tuin van Sint-Jozef, het kasteel van Vilain XIIII en de Kapel van Sint-Jozef. Via het Scheldepad lopen we naar de Rode Heuvel en gaan we helemaal boven naar de gemeenteraadszaal en dan helemaal terug naar beneden naar de ondergrondse parking. Dan gaan we richting de politie waar ze zal klaarstaan met sirenes en van daar gaan we verder naar de brandweer, dan gaan we via Tattoo Gino naar de tuin van de deken en lopen we verder richting de kerk en het Toerisme Infopunt, we lopen door het archief en gaan zo verder naar de Nova en de bibliotheek. We passeren nog langs de studio van Radio Accent om zo uiteindelijk terug uitkomen aan de sporthal.” Bovendien zullen verschillende horecazaken zorgen voor extra ambiance. “Sommige horecazaken langs het parcours plaatsen een dj buiten en zorgen op die manier voor randanimatie”

Flashy

En Tijl heeft ook een outfittip: “Kom zo opvallend mogelijk, het parcours is zeker veilig maar het is altijd leuk als je flashy gekleed bent. Wij zorgen in ieder geval al voor en mooie sticker voor de deelnemers.”

Vooraf inschrijven kan nog via Maspoe Events ,info via de Facebookpagina

Herbeluister het interview hieronder:

Tekst & interview: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

18:42
cover of THE BRAIDS with Bohemian Rhapsody

THE BRAIDS

Bohemian Rhapsody
18:38
cover of LIGHTHOUSE FAMILY with High

LIGHTHOUSE FAMILY

High
18:34
cover of TNN with La Cucamarcha

TNN

La Cucamarcha
18:31
cover of KRISTINE W with Feel What You Want

KRISTINE W

Feel What You Want
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.