Wetteren: Meer dan 1.200 bezwaren tegen windturbines

10 maart 2021 - 13:21 | auteur: Johan Van Bever

Het actiecomité Wetteren Windstil heeft woensdag de eerste 1.000 bezwaren tegen de mogelijke komst van twee windturbines afgeleverd in het gemeentehuis.

De twee windturbines hebben een hoogte van 180 meter en zijn gepland op het domein van de seveso-bedrijven Recticel en Ajinomoto Omnichem. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 18 maart. De buurtbewoners vrezen vooral voor overlast van geluid, slagschaduw, veiligheidsrisico’s én voor een waardevermindering van hun eigendom in de groene omgeving waarin ze wonen. Dat de turbines zo dicht bij de woningen komen, stuit heel wat buurtbewoners tegen de borst. Naast de 1.000 overhandigde bezwaarschriften liggen er nu nog 200 te wachten. Die worden volgende week afgeleverd in het gemeentehuis.

Na het openbaar onderzoek moet de gemeente een advies geven. Om dit advies goed voor te bereiden werd dinsdag, op vraag van de oppositie,  een commissievergadering georganiseerd met gemeenteraadsleden en de betrokken partijen. Vervolgens wordt de knoop definitief doorgehakt door de Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TOM GRENNAN

Remind Me
08:42

GENESIS

I Can't Dance
08:39

TWOCOLORS GEORGIE KELLER

Feel It 2
08:35

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
08:32

GWEN STEFANI

Cool
Bekijk meer platen