Wetteren: Meer dan 1.200 bezwaren tegen windturbines

Johan Van Bever
10 maart 2021 - 13:21
Wetteren: Meer dan 1.200 bezwaren tegen windturbines

Het actiecomité Wetteren Windstil heeft woensdag de eerste 1.000 bezwaren tegen de mogelijke komst van twee windturbines afgeleverd in het gemeentehuis.

De twee windturbines hebben een hoogte van 180 meter en zijn gepland op het domein van de seveso-bedrijven Recticel en Ajinomoto Omnichem. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 18 maart. De buurtbewoners vrezen vooral voor overlast van geluid, slagschaduw, veiligheidsrisico’s én voor een waardevermindering van hun eigendom in de groene omgeving waarin ze wonen. Dat de turbines zo dicht bij de woningen komen, stuit heel wat buurtbewoners tegen de borst. Naast de 1.000 overhandigde bezwaarschriften liggen er nu nog 200 te wachten. Die worden volgende week afgeleverd in het gemeentehuis.

Na het openbaar onderzoek moet de gemeente een advies geven. Om dit advies goed voor te bereiden werd dinsdag, op vraag van de oppositie,  een commissievergadering georganiseerd met gemeenteraadsleden en de betrokken partijen. Vervolgens wordt de knoop definitief doorgehakt door de Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Laatst gespeeld op Accent

15:56
cover of SYLVER, JOHN MILES with Music

SYLVER, JOHN MILES

Music
15:53
cover of CUSTOMS with Rex

CUSTOMS

Rex
15:50
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
15:44
cover of WINX with Don

WINX

Don't Laugh
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.