Wetteren: Openbaar onderzoek windturbines

18 februari 2021 - 15:14 | auteur: Johan Van Bever


Het openbaar onderzoek voor de bouw van twee windturbines in de bedrijvenzone Stookte in Wetteren-Overschelde is van start gegaan. Het actiecomité Wetteren-Windstil houdt infosessies.

De 180 meter hoge windturbines zijn gepland op de terreinen van Seveso bedrijven Ajinomoto Omnichem en Recticel.

Het actiecomité zal overgaan tot het organiseren van Wetterse Windstille infosessies op 25 februari en 2 maart. Het actiecomité vond dat er tijdens de digitale buurtvergadering van Engie nauwelijks ruimte was voor vragen en geen mogelijkheid tot discussie.

De buurtebwoners vrezen vooral voor overlast van geluid, slagschaduw, veiligheidsrisico’s én voor een waardevermindering van hun eigendom in de groene omgeving waarin ze wonen.

Tijdens het openbaar onderzoek kunnen bezwaren ingediend worden. Er komen nu infosessies van het actiecomité. Zo krijgt iedereen de kans om deel te nemen. Omwille van de huidige geldende covid-19 maatregelen, zullen deze infosessies digitaal doorgaan. De link om één van beide sessies te volgen, zal gepubliceerd worden via www.wetteren-windstil.be/infosessies

Tijdens deze sessies zal het actiecomité uitgebreid de tijd nemen om toe te lichten waarom zij het onaanvaardbaar vindt om dergelijke grote windturbines zo dicht tegen woon- en natuurgebied te plaatsen. Ook de specifieke wetgeving rond windturbines zal toegelicht worden. Daarnaast wordt de tijd genomen om uit te leggen hoe iedereen bezwaar kan indienen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JAMES INGRAM & MICHAEL MCDONALD

Yah Mo B There
16:06

ALLE FARBEN, KEANU SILVA

Music Sounds Better with You
16:04

ACCENT NIEUWS
16:01

KYGO, DNCE

Dancing Feet
15:57

ADELE

Easy On Me
Bekijk meer platen