Luister Live

Wetteren: Wijk Christus Koning wordt afgebroken in 2021

- 28 februari 2020 - 6:28

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Dak breekt in Wetteren de ganse wijk Christus Koning af, en bouwt er een nieuwe wijk in de plaats. De werken zullen in 2021 starten en vier jaar duren. 25 van de 70 woningen staan al leeg.

De 70 woningen in de wijk Christus Koning aan de Oude Aardeweg, een zijstraat van de Zuidlaan, dateren van de jaren 50. Ze voldoen niet meer aan de hedendaagse normen en zijn uitgeleefd. Na de sloop van alle woningen komen er 7 eengezinswoningen en 78 appartementen in de plaats. Die zijn verdeeld over 5 appartementsblokken.

De sloop van de woningen start in 2021. De realisatie van het project zal vier jaar duren. Intussen is men gestart met het leegmaken van de woningen. 25 huizen zijn al leeg. De bewoners ervan krijgen een andere woning van Eigen Dak op een locatie waar ze zelf achter staan.

De plannen voor de nieuwe wijk zijn nog niet helemaal klaar. Er wordt nog wat gesleuteld aan het ontwerp maar de grote lijnen liggen wel al vast. Een voorzichtige raming van het project komt uit op 11 miljoen euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Time Bandits

I'm Only Shooting Love (Single Version)
06:53

SoulSister

Like A Mountain
06:51

Rolf Sanchez

Ven ven
06:47

The Levellers

Beautiful Day
06:43

Alison Moyet

Weak In The Presence Of Beauty