Wetteren: Wijk Christus Koning wordt afgebroken in 2021

28 februari 2020 - 6:28 | auteur: Johan Van Bever

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Dak breekt in Wetteren de ganse wijk Christus Koning af, en bouwt er een nieuwe wijk in de plaats. De werken zullen in 2021 starten en vier jaar duren. 25 van de 70 woningen staan al leeg.

De 70 woningen in de wijk Christus Koning aan de Oude Aardeweg, een zijstraat van de Zuidlaan, dateren van de jaren 50. Ze voldoen niet meer aan de hedendaagse normen en zijn uitgeleefd. Na de sloop van alle woningen komen er 7 eengezinswoningen en 78 appartementen in de plaats. Die zijn verdeeld over 5 appartementsblokken.

De sloop van de woningen start in 2021. De realisatie van het project zal vier jaar duren. Intussen is men gestart met het leegmaken van de woningen. 25 huizen zijn al leeg. De bewoners ervan krijgen een andere woning van Eigen Dak op een locatie waar ze zelf achter staan.

De plannen voor de nieuwe wijk zijn nog niet helemaal klaar. Er wordt nog wat gesleuteld aan het ontwerp maar de grote lijnen liggen wel al vast. Een voorzichtige raming van het project komt uit op 11 miljoen euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

COLDPLAY

Higher Power
00:15

REMA

Calm Down
00:12

NEIKED, DYO

Sexual
00:09

GALANTIS, DAVID GUETTA & LITTLE MIX

Heartbreak Anthem
00:06

METEJOOR & SNELLE

Kijk Ons Nou
Bekijk meer platen