Wetteren wil naar andere hulpverleningszone

Johan Van Bever
24 december 2023 - 16:59
Wetteren wil naar andere hulpverleningszone

De gemeenteraad van Wetteren keurde de intentie goed om met Wetteren de hulpverleningszone Zuid-Oost te verlaten en zich te richten naar Zone Centrum. Wetteren grijpt hierbij de kans die de gouverneur in november 2023 aanreikte aan alle Oost-Vlaamse gemeenten om hun lidmaatschap bij de huidige hulpverleningszones te herbekijken.

Dat Wetteren zich voor zijn hulpverleningszone richt op Zone Centrum is een logische stap in het regioverhaal. Sinds 2021 kijkt Wetteren voor zijn regionale samenwerkingen meer richting Gent en niet meer richting Dendermonde.

Uit de huidige cijfers blijkt dat de veiligheid van de Wetterse inwoners voor 76% werd gegarandeerd door de eigen brandweerpost in Wetteren en voor 24% van de gevallen met bijkomende hulp van de brandweerpost in Melle, die behoort tot hulverleningszone Centrum.

Het brandweerkorps van Wetteren, met zijn kazerne aan de Scheldekaai, is erg belangrijk en blijft dus zeker bestaan. Met deze keuze voor Zone Centrum komt het voortbestaan van de brandweerpost in Wetteren en ook de vrijwilligerswerking die daar vandaag bestaat niet in het gedrang. De brandweerpost in Wetteren behoudt zijn huidige werkingsgebied, namelijk in Wetteren en Laarne, en ziet nog bijkomende interventies tegemoet in de ruimere Zone Centrum.

De gouverneur legt de komende maanden de puzzel van de verschillende intentieverklaringen samen om tegen 31 maart 2024 het nieuwe voorstel voor te leggen aan de koning. De verschuivingen van de zones worden vervolgens bekrachtigd in een Koninklijk Besluit. De uiteindelijke invoering gaat pas in vanaf 1 januari 2025, bij de start van de nieuwe legislatuur.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Laatst gespeeld op Accent

00:28
cover of ELEVVEN with The Distance

ELEVVEN

The Distance
00:25
cover of MISS PEPPERMINT with Welcome to Tomorrow

MISS PEPPERMINT

Welcome to Tomorrow
00:22
cover of DAVID GUETTA X MORTEN with Lost In The Rhythm

DAVID GUETTA X MORTEN

Lost In The Rhythm
00:18
cover of PARTY CRASHER with The Jumper (Dj Glenn Mix)

PARTY CRASHER

The Jumper (Dj Glenn Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.