Wetterse bands organiseren festival ‘Kotteklein’ om repetitiekot te redden: “Als ge daar niet bij zijt, ja das gewoon raar he”

Fabian Tack
11 april 2018 - 9:27
Wetterse bands organiseren festival ‘Kotteklein’ om repetitiekot te redden: “Als ge daar niet bij zijt, ja das gewoon raar he”

Nodig twee zwijnen uit en het wordt een feest in de studio. Zet er vijventwintig bij elkaar en het kot wordt dus effectief te klein. Negen Wetterse bands, ook wel gekend als De Zwijnen, houden op zaterdag 28 april een benefietoptreden om hun repetitiekot te redden. Niels François a.k.a Swieso en Bert Lachaert alias Bal, gaven ons in ieder geval heel veel redenen om aanwezig te zijn.  En nee we kunnen dit interview helemaal niet zo goed weergeven als het was, deze moet u gewoon herbeluisteren. 

De Wetterse bands teren op bijnamen. Swieso is bandlid bij o.a The Grassroots Movement en Bal speelt bij o.a. Delta Crash. Samen met drieëntwintig anderen organiseren ze een benefietoptreden om hun repetitiekot ‘Bij Niek’ te renoveren na klachten over geluidsoverlast door de buren. “Het is al maanden stil in het kot, nu spelen we overal en nergens. We hebben ondertussen al heel Wetteren gestoord, gelukkig nog geen klachten maar we gaan hout vasthouden.”

Van 14u tot 3u

De Wetterse bands die de Oordegemsteenweg 304, waar eerder Shortwoord plaatsvond, op stelten gaan zetten zijn: “Falami Barcek, The Leslies, Jelle Lauwers, Gairy Humball, The Karma Collective, Silent Wolf, Delta Crash, LIL DIX, The Grassroots Movement en een afterparty met Tous Les Deux.” En dat allemaal voor een zeer democratische prijs. “Voor 7 euro heb je van 14u ’s middags tot 3u ’s nachts muziek, bedoel wtf, als ge daar niet bij zijt, ja das gewoon raar he.”

Covers

Met het festival hopen ze dus het resterende bedrag op te halen die ze nodig hebben om het renovatieproject af te werken. “Eerder deden we al een crowdfunding waarmee we zo’n 3400 euro mee opgehaald hebben, veel meer dan we verwacht hadden maar er is nog heel veel nodig ook.” Elke sponsor kon ook een cover kiezen die een van de bands moet brengen op het festival. “Elke band heeft een cover gekozen die die kan omvormen naar zijn stijl.” En er volgt ook nog een compilatie cd. “Alle bands die meedoen, zullen erop staan. Daarnaast zal er op het festival ook merchandising van de bands te koop zijn.”

Lokale helden

Wie niet kan wachten tot 28 april, kan een dag eerder al genieten van een akoestische en gratis showcase in het Posthotel georganiseerd door Lokale Helden van Studio Brussel in samenwerking met Poppunt. “Jelle Lauwers, The Leslies en Gairy Humball zullen voor de ideale opwarmer zorgen, je zal nieuwe nummers kunnen proeven en de sfeer opsnuiven.” Ook daar bestaat de mogelijkheid om de te sponsoren. “We zullen met een hoed rondgaan en daar kan je ook je bijdrage in doen.”

Tickets kunnen gekocht worden via Lemon Bar, Posthotel en At the movies.
Sponsoren kan via BE61 0682 1293 3417 t.a.v. F.V. Klein Verzet.

Herbeluister hieronder het interview

Meer info via de facebookpagina.

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

00:52
cover of Tiësto with Lethal Industry (Maddix Remix)

Tiësto

Lethal Industry (Maddix Remix)
00:49
cover of HARDWELL with Encoded

HARDWELL

Encoded
00:45
cover of MOBY with Hymn

MOBY

Hymn
00:42
cover of JACK WINS with Have It All (feat. Franky)

JACK WINS

Have It All (feat. Franky)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.