Wetterse Topdagen: “Op zaterdag braderie en Rode Duivels, op zondag de markt in vuur en vlam met 5 schlagerkoningen”

Fabian Tack
19 juni 2018 - 18:42
Wetterse Topdagen: “Op zaterdag braderie en Rode Duivels, op zondag de markt in vuur en vlam met 5 schlagerkoningen”

Ze zijn een vaste waarde in juni, de Topdagen in Wetteren. Dit jaar pakt de gemeente uit met maar liefst vijf grote artiesten op zondag, en dat voor de eerste keer. “Maar ook zaterdag belooft een ware Topdag te worden,” vertelt toerismecoördinator Tijl De Bock. 

Twee dagen lang kunnen mensen uit en rondom Wetteren genieten van de activiteiten die de gemeente plant. “Op zaterdag is er braderie in de winkelstraten, vindt het beachvolleybal toernooi op de Zeshoek plaats, is er een autoshow op de markt en natuurlijk kan ook de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië gevolgd worden op groot scherm op het Felix-Beernaertsplein.”

In vuur en vlam

Traditiegetrouw zullen ook schlagerartiesten hun weg naar de Topdagen vinden, al is sinds vorig jaar de formule voor Zondag Topdag veranderd. “We werken sinds vorig jaar met aanbestedingen en we kijken welke bedrijven ons de beste formule kunnen aanbieden om zo de mensen een nog betere Topdag voor te schotelen.” De affiche doet alvast verlangen naar volgende zondag. “Voor de allereerste keer kunnen we vijf grote artiesten aanbieden voor een namiddag vol schlagermuziek of foute muziek. Op de markt zal Christophe Stienlet, ook wel gekend van Foute Vrienden en Bartje van Schuif-Af, de namiddag aan elkaar praten. Om 13u45 volgt de eerst aankondiging waarna om 14u Laura Lynn het podium zal betreden, daarna hebben we om 15u Luc Steeno, gevolgd door Wim Soutaer om 16u, Willy Sommers om 17u en om 18u zal Sergio de markt in vuur en vlam zetten.”

Horeca

Er werd ook een les getrokken uit de editie van vorig jaar: “Toen mocht het bedrijf alle eet-en drankstanden meenemen, dit jaar stond in de voorwaarde dat de opbrengsten van eten en drank naar de Wetterse horeca moesten gaan. We zijn ook langsgegaan bij de horecagelegenheden op de markt en hebben aangedrongen om hun terras uit te breiden, daar zijn ze met plezier op ingegaan.”

Wetteren Zomert

Na de Topdagen is het helemaal nog niet gedaan met activiteiten in Wetteren. “We hebben een brochure uitgebracht, Wetteren Zomert waarin alle evenementen gebundeld staan. Eigenlijk zouden we ook Wetteren Herfst of Wetteren Wintert kunnen maken want het hele jaar is in de gemeenten van alles te beleven.” De brochure van Wetteren Zomert kan opgehaald worden bij alle vrijetijdsdiensten zoals de bibliotheek, CC Nova, De Warande en het Infopunt voor toerisme.

Herbeluister hieronder het interview met Tijl De Bock:

Meer info via de Facebookpagina

Laatst gespeeld op Accent

13:16
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
13:12
cover of MILK INC. with Storm

MILK INC.

Storm
13:10
cover of DASHA with Austin

DASHA

Austin
13:05
cover of ALANIS MORISSETTE with Hands Clean

ALANIS MORISSETTE

Hands Clean
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.