Wetterse ‘Zwijnen’ trappen festivalseizoen op gang met vurig Kotteklein: “LIL DIX hard? Laat die moshpit maar komen”

Gepost door Fabian Tack op 5 mei 2018 - 14:24

Vorige week zaterdag genoten jong en oud van de eerste editie van ‘Kotteklein’, op de locatie waar ook Shortwood jaarlijks plaatsvindt.  Met de opbrengt van het festival willen de bands graag hun repetitiekot verbouwen. “Momenteel mogen we er niet meer spelen wegens klachten over geluidsoverlast.” Daarom sloegen negen Wetterse bands de handen in elkaar om het gewenste bedrag in te zamelen door crowdfunding én het festival. “Merci aan alle Kottekleiners en merci aan Niek, onze muzikale mama, hopelijk kunnen we je tuin snel weer van muziek voorzien.” 

Het werd een gezellige namiddag en avond, ook dankzij de prachtige decoratie van Ellis De Vreese van The Grassroots Movement, zij zorgde voor kussens en vlagjes in allerlei kleurtjes. “Ik heb mij onnozel gestikt,” vertelde ze. Daarnaast waren er ook ballonnen met lichtjes die op het water dansten. “Het is een beetje Tomorrowland maar dan zonder mongolen,” lacht Cliff Coolens van eveneens The Grassroots Movement.

 

De muzikale voorkeur van de bezoekers was verdeeld. Sommigen genoten van de ‘namiddagvibes’ met The Kharma Collective, The Leslies, Gairy Humball, Jelle Lauwers en Falami Barcek. Daarna was het tijd voor de iets hardere muziek. Met Silent Wolf  werd de avond verder op gang getrokken. Zanger en bassgitarist Mathias Claus: “Nee we zijn niet zo silent als onze naam doet vermoeden, maar net dat is zo plezant. En het is een fantastische sfeer hier vandaag.” Na Silent Wolf trad een van de publiekslievelingen op, Delta Crash. De groep was de ideale opwarmer voor het harde LIL DIX. Helemaal niet voor kleine ‘dicks’. Dat maakte dat enkele bezoekers al uitkeken naar een moshpit die ze “een handje gingen toesteken.” Al was de groep voor sommigen net iets té hard. En daarna mocht die andere publiekslieveling het podium betreden: The Grassroots Movement.  “Yo Kotteklein” en de trend was gezet voor anderhalf uur vol dansen en meezingen. De afterparty was maat voor het alombekende Tous Les Deux, zij zorgden voor een mooie afsluiter. En volgend jaar een nieuwe editie? “Wie weet, wie weet…,” sloot Niels François van The Grassroots Movement af.

Beluister hier de reportage:

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FUNNY F

Phat Beat
21:51

NeKKoN

Dream the dream (original mix)
21:46

BLR feat. Robbie Rise

Lipstick
21:28

MIXED BY SAN SEBASTIAN

AIRPLAY GUEST MIX
21:22

KELLEE

My Love (Luvspunge XXL Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.