White Bird brengt nieuwe solo ‘Als ze papa zegt’: “Het is ongelooflijk hoeveel sterkte je kind je kan geven”

Fabian Tack
26 oktober 2019 - 10:58
White Bird brengt nieuwe solo ‘Als ze papa zegt’: “Het is ongelooflijk hoeveel sterkte je kind je kan geven”

Bert van Renne, beter bekend als White Bird, is bekend als een artiest die vrolijke liedjes op de markt brengt. Maar door een breuk met zijn vriendin heeft hij een zomer van tristesse doorgemaakt, wat ook een invloed had op zijn muziek. “Als ze papa zegt” vertelt hoe Bert door zijn dochter uit deze trieste stemming is geraakt. 

In 2013 besloot Bert mee te doen aan ‘De Voice van Vlaanderen’. Dit was voor hem de echte start van zijn muziekcarrière. “Ik was toen al lid van Snowwhite, een band die ik samen met mijn broer opgericht had. We kwamen toen al op de radio, maar waren nog niet zo bekend. Na de Voice heb ik de keuze gemaakt om solo verder te gaan als White Bird: het staat voor de eigen vrijheid, maar toch met een duidelijke connectie naar Snowwhite. Ik heb toen ook mijn eerste single uitgebracht, die goed opgevangen werd door de Vlaamse radio’s.”

In die tijd schreef Bert nog Engelstalige liedjes, maar in 2015 besloot hij over te stappen op het Nederlands. “Dat was niet evident, want ik had nog nooit in het Nederlands liedjes geschreven. De uitdaging is om jezelf meer bloot te geven en meer diepgang te creëren en dat is gemakkelijker in je moedertaal dan in het Engels. Het belangrijkste blijft de clichés te vermijden. Ik schreef toen een liedje voor het pasgeboren neefje van mijn toenmalige vriendin, ‘Hand in hand’. Hier kwamen veel mooie reacties op en toen voelde het opeens ook beter om in het Nederlands te schrijven.”

Bert schrijft al zijn liedjes zelf en gebruikt daarvoor de gebeurtenissen die hij meemaakt in zijn leven. “Soms moet je die zaken een beetje uitvergroten om er een leuk lied van te kunnen maken, zodat mensen er zich ook in kunnen vinden.” Ondanks dat dit normaal vrolijke liedjes zijn, zal zijn nieuwe single een iets triestere achtergrond hebben. “Afgelopen zomer kwam het tot een breuk met mijn vriendin. Daardoor heb ik heel lang in de put gezeten en dat had ook invloed op mijn schrijven. Ik ben dan op reis gegaan naar Griekenland en we zaten op het vliegtuig toen ik naar mijn dochter keek en ik mij meteen wou herpakken. Ik begon op de vlucht ideeën uit te schrijven en in te spreken. Toen ik dan weer thuis was, heb ik alles uitgewerkt en doorgestuurd naar mijn producer, die hier zeker iets van wou maken. Zo kwamen we dan tot ‘Als ze papa zegt’.

White Bird brengt een nieuwe single uit en hij zal zeker niet stil blijven zitten. “In januari komt er nog een nieuw liedje aan en vanaf mei is er een duet op komst, maar daar mag ik nog niet te veel over vertellen.” Na enig doorvragen konden we afleiden dat dit duet met een vrouw zal zijn, maar daar kunnen we natuurlijk nog niet veel van opmaken. “Mijn optredens liggen nu nog een beetje stil. Het blijft bij kleine feestjes, zoals een pensioenfeestje binnenkort. Maar vanaf 2020 ben ik van plan om terug meer met mijn liveband te gaan optreden.”

Herbeluister hier het volledige interview, of geniet van de nieuwe single van White Bird ‘Als ze papa zegt’!

Tekst: Maarten Bockstaele

Interview: Shana Van de Velde en Joery Vergeylen

Laatst gespeeld op Accent

07:07
cover of HOLLYWOOD BEYOND with What

HOLLYWOOD BEYOND

What's The Colour Of Money
07:04
cover of BAZART, S10 with Onderweg

BAZART, S10

Onderweg
06:59
cover of RACHEL CHINOURIRI with Never Need Me

RACHEL CHINOURIRI

Never Need Me
06:55
cover of KATY PERRY with Walking On Air

KATY PERRY

Walking On Air
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.