Wichelen: Kunstwerk geselecteerd

14 februari 2021 - 8:37 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Wichelen heeft het kunstwerk van Hilde Van de Walle geselecteerd om op de site Molenkouter in Wichelen te plaatsen.

Eind vorig jaar schreef het gemeentebestuur van Wichelen een wedstrijd uit voor een kunstwerk op de site Molenkouter, gelegen nabij de Schelde en het natuurgebied Bergenmeersen. De keuze ging naar ‘The spirit of life’ van beeldend kunstenaar Hilde Van de Walle.

Het winnend kunstwerk is een monumentaal sculptuur met een positieve vibe. Het figuur staat rechtop met een zelfverzekerde blik naar boven gericht. De handen houden een cirkelvormige spiraal vast als symbool voor beweging, vitaliteit, verbondenheid en veerkracht. De cirkels – in goudlak – zullen dankzij de zon reflecteren en licht brengen. Het is als het ware een voedingsbodem voor positieve gevoelens en communicatie.

Met ‘The spirit of life’ is Hilde Van de Walle niet aan haar proefstuk toe. Naast haar werk in talrijke private collecties in binnen- en buitenland, is dit kunstwerk het achtste monumentale beeld die een publieke ruimte in Vlaanderen en Nederland siert. Dit is telkens het resultaat van een wedstrijd of een opdracht van een openbaar bestuur.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
10:39

George Ezra

Anyone for you
10:34

Eric Clapton

Forever Man
Bekijk meer platen