Wichelen: Kunstwerk geselecteerd

Johan Van Bever
14 februari 2021 - 8:37
Wichelen: Kunstwerk geselecteerd

De gemeente Wichelen heeft het kunstwerk van Hilde Van de Walle geselecteerd om op de site Molenkouter in Wichelen te plaatsen.

Eind vorig jaar schreef het gemeentebestuur van Wichelen een wedstrijd uit voor een kunstwerk op de site Molenkouter, gelegen nabij de Schelde en het natuurgebied Bergenmeersen. De keuze ging naar ‘The spirit of life’ van beeldend kunstenaar Hilde Van de Walle.

Het winnend kunstwerk is een monumentaal sculptuur met een positieve vibe. Het figuur staat rechtop met een zelfverzekerde blik naar boven gericht. De handen houden een cirkelvormige spiraal vast als symbool voor beweging, vitaliteit, verbondenheid en veerkracht. De cirkels – in goudlak – zullen dankzij de zon reflecteren en licht brengen. Het is als het ware een voedingsbodem voor positieve gevoelens en communicatie.

Met ‘The spirit of life’ is Hilde Van de Walle niet aan haar proefstuk toe. Naast haar werk in talrijke private collecties in binnen- en buitenland, is dit kunstwerk het achtste monumentale beeld die een publieke ruimte in Vlaanderen en Nederland siert. Dit is telkens het resultaat van een wedstrijd of een opdracht van een openbaar bestuur.

Laatst gespeeld op Accent

02:29
cover of THE HOUSE SAMPLERS with House Season (Radio Edit)

THE HOUSE SAMPLERS

House Season (Radio Edit)
02:26
cover of GALANTIS with No Money

GALANTIS

No Money
02:23
cover of TWOCOLORS & SAFRI DUO with Cynical

TWOCOLORS & SAFRI DUO

Cynical
02:19
cover of JENNIFER LOPEZ, IGGY AZALEA with Booty

JENNIFER LOPEZ, IGGY AZALEA

Booty
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.