Wie wil jachthaven uitbouwen in Houtdok?

Johan Van Bever
7 november 2022 - 23:40
Wie wil jachthaven uitbouwen in Houtdok?

Aan het Houtdok in de Oude Dokken komt er in de toekomst een stedelijke jachthaven. De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat om de jachthaven te bouwen en uit te baten. Geïnteresseerden kunnen zich tot 28 februari 2023 kandidaat stellen.

Rondom het Houtdok legde de Stad Gent in 2020 het Kapitein Zeppospark aan, met een fiets- en wandelpromenade, en diverse sport- en speelvoorzieningen. Enkele jaren eerder stond De Vlaamse Waterweg nv, samen met sogent, in voor de renovatie van de historische kaaimuren rond het Houtdok. Naar aanleiding van deze werken werd een deel van het wateroppervlak gedempt, waar nu strand-en moeraszone zijn gerealiseerd) en werd een boothelling aangelegd.  De Vlaamse Waterweg en stad Gent hebben in hun gemeenschappelijke beleidsvisie ‘Water in de stad Gent’ het Houtdok aangeduid als een plaats waar een stedelijke jachthaven kan uitgebouwd worden.  Voor de uitbouw van de jachthaven zoekt De Vlaamse Waterweg nv een kandidaat die de jachthaven wil bouwen en uitbaten via een concessie.

Meer informatie over de marktraadpleging vind je terug op de webpagina van De Vlaamse Waterweg nv: Concessie jachthaven Houtdok Gent | De Vlaamse Waterweg nv

Laatst gespeeld op Accent

01:45
cover of WARP BROTHERS VS. AQUAGEN with Phatt Bas

WARP BROTHERS VS. AQUAGEN

Phatt Bas
01:42
cover of TALES OF DJ PHILIP with All Night Long

TALES OF DJ PHILIP

All Night Long
01:38
cover of TOM ENZY with Pégate

TOM ENZY

Pégate
01:35
cover of SONO with Keep Control

SONO

Keep Control
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.