Wie wil jachthaven uitbouwen in Houtdok?

Gepost door Johan Van Bever op 7 november 2022 - 23:40

Aan het Houtdok in de Oude Dokken komt er in de toekomst een stedelijke jachthaven. De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat om de jachthaven te bouwen en uit te baten. Geïnteresseerden kunnen zich tot 28 februari 2023 kandidaat stellen.

Rondom het Houtdok legde de Stad Gent in 2020 het Kapitein Zeppospark aan, met een fiets- en wandelpromenade, en diverse sport- en speelvoorzieningen. Enkele jaren eerder stond De Vlaamse Waterweg nv, samen met sogent, in voor de renovatie van de historische kaaimuren rond het Houtdok. Naar aanleiding van deze werken werd een deel van het wateroppervlak gedempt, waar nu strand-en moeraszone zijn gerealiseerd) en werd een boothelling aangelegd.  De Vlaamse Waterweg en stad Gent hebben in hun gemeenschappelijke beleidsvisie ‘Water in de stad Gent’ het Houtdok aangeduid als een plaats waar een stedelijke jachthaven kan uitgebouwd worden.  Voor de uitbouw van de jachthaven zoekt De Vlaamse Waterweg nv een kandidaat die de jachthaven wil bouwen en uitbaten via een concessie.

Meer informatie over de marktraadpleging vind je terug op de webpagina van De Vlaamse Waterweg nv: Concessie jachthaven Houtdok Gent | De Vlaamse Waterweg nv

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JENNIFER PAIGE

Crush
18:12

SALT 'N' PEPA

You Showed Me
18:09

SHAKESPEARS SISTER

Stay
18:04

2 FABIOLA

Freak Out
18:00

ARMAND VAN HELDEN, DUANE HARDEN

You Don't Know Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.