Wintercircus heeft een uitbater

Johan Van Bever
4 februari 2023 - 22:44
Wintercircus heeft een uitbater

Het Wintercircus heeft een uitbater: TENT (Together for Entrepreneurship, Networking and Technology). Dat consortium van Gentse ondernemers en organisaties wil van het iconische gebouw een echte technologietempel maken. Het Wintercircus opent de deuren in maart 2024, de ondergrondse rockzaal gaat al dit najaar open.

Na een uitgebreid marktonderzoek geeft stadsontwikkelingsbedrijf sogent het gerenoveerde Wintercircus voor 75 jaar in erfpacht aan een consortium van Gentse ondernemers rond ondernemersorganisatie Voka, genaamd TENT. Dat consortium zal instaan voor de inrichting, invulling, het beheer en de uitbating van het Wintercircus. De Stad Gent wordt via sogent aandeelhouder van TENT.

TENT wil van het Wintercircus een echte technologietempel maken met een focus op innovatie en gezondheidstoepassingen, maar ook op kunst en creativiteit. Het gebouw zal onderdak bieden aan werkplekken en cocreatieruimtes voor start-ups en scale-ups, vergaderzalen, een auditorium, een concertzaal voor 500 personen, een brasserie, restaurant en een publiek toegankelijk overdekt binnenplein van 1.000 vierkante meter voor evenementen. Tot slot is er ook een terrasbar op het dak met uitzicht op de stad.

Laatst gespeeld op Accent

00:31
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
00:28
cover of INJI with THE ONE (Lee Foss & MK Remix)

INJI

THE ONE (Lee Foss & MK Remix)
00:24
cover of REBEL, SIDNEY HOUSEN with Black Pearl (He

REBEL, SIDNEY HOUSEN

Black Pearl (He's A Pirate)
00:22
cover of LF SYSTEM with Hungry (For Love)

LF SYSTEM

Hungry (For Love)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.