Winterdorp Destelbergen: “We hopen op een talrijke opkomst met veel sfeer en gezelligheid”

Fabian Tack
7 december 2018 - 13:39
Winterdorp Destelbergen: “We hopen op een talrijke opkomst met veel sfeer en gezelligheid”

Koning Winter doet zijn intrede in ons land. Maar gelukkig komt hij niet alleen. Naast kou, brengt hij ook veel sfeer en gezelligheid met zich mee in vele dorpskernen. Zo ook in Destelbergen. Samen met de lokale handelaars tovert Laurent Maes op zaterdag 8 december het Destelbergse centrum om tot een Winterdorp. “Vanaf 18u wordt het dorp van Destelbergen autovrij. De winkels blijven dan open tot 22u ’s avonds. Daarbij komen middenstanders van buiten het dorp maar ook talrijke verenigingen uit de regio een standje bouwen, aangevuld door een brede waaier aan foodtrucks.”

Waar in vele steden en gemeenten een kerstmarkt door de dienst toerisme wordt georganiseerd, namen de handelaars het heft in eigen handen in Destelbergen. “Met een beperkte groep handelaars organiseren we het evenement. Maar eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat we bijzonder veel steun krijgen van de gemeente inzake logistiek, ter beschikking stellen van tentjes, de nodige stroomvoorziening voor de foodtrucks,… dus dat is een samenwerking die zeer gesmeerd loopt. Vorige edities waren zeer druk bezocht, en we vermoeden en hopen dat het dit jaar weer zo zal zijn. Zoals veel dergelijke evenementen en kerstmarkten zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer. Tegen de koude kan je je kleden, dus wij hopen dat het droog zal blijven. Dat is toch belangrijk voor de sfeer en de gezelligheid. Maar we denken dat het weer een succes wordt.”

Lokale economie

Waar een kerstmarkt en winterdorp zeer mooie activiteiten zijn voor verenigingen om hun clubkas te spijzen of goede doelen te steunen, is het voor de handelaars de perfecte aftrap voor de kerstperiode. “Het zet mensen aan om te beginnen denken aan de kerstpakjes. Dat ze daarbij de lokale economie steunen, is zeker mooi meegenomen.”

Praktisch

Het Winterdorp in Destelbergen opent de deuren op zaterdag 8 december vanaf 18u. Ook wie enkel zin heeft in gezelligheid, pitta, winterbarbecue, glühwein of ander winters lekkers kan in het centrum tot middernacht zijn hartje komen ophalen.

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

04:04
cover of MARSHMELLO, KHALID with Silence

MARSHMELLO, KHALID

Silence
04:01
cover of SON MIEUX with Tell Me More

SON MIEUX

Tell Me More
03:56
cover of LIMP BIZKIT with Behind Blue Eyes

LIMP BIZKIT

Behind Blue Eyes
03:53
cover of LEWIS THOMPSON with Side Effects

LEWIS THOMPSON

Side Effects
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.