WK op den Dries op gigantisch scherm van 12m²: “Voetbal, bier, friet en een afterparty”

Fabian Tack
12 juni 2018 - 22:42
WK op den Dries op gigantisch scherm van 12m²: “Voetbal, bier, friet en een afterparty”

Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om naar Rusland af te zakken voor het WK voetbal. Grote schermen en gezamenlijke nagelbijterij kunnen dan uitkomst bieden. Ook in Wetteren zal het voetbal live op groot scherm uitgezonden worden. Riken Ost tovert samen met Good Mood Events het Felix Beernaertsplein om tot openluchtcafé. “Met voetbal, frieten, bier en DJ NEON op de afterparty proberen we van het voetbal een leuk feest te maken.”

Hoe lang het feestje van de Rode Duivels zal duren, kan niemand voorspellen. Wel is zeker dat het Felix Beernaertsplein, den Dries in de volksmond, zeker voor de eerste drie matchen het decor zal zijn voor voetbal op groot scherm van 12m². “De eerste match is maandag 18 juni tegen Panama. Die begint om 17u. Wij openen een uur voor de wedstrijd. Mensen kunnen dus altijd ervoor al iets komen drinken. De eerste 30 consumeerders krijgen een exclusief T-shirt van de Rode Duivels, en de volgende 30 krijgen een grote vlag van de Rode Duivels.”

Tweeduizend maal de twaalfde man

Het plein is groot en de matchen in de eerste ronde vallen zeer gunstig. In groten getale komen opdagen is dus de boodschap. “Het Felix Beernaertsplein is vrij groot. Er kan zo’n 2000 man op. En wij zullen er ook op voorzien zijn. Iedereen die zich geroepen voelt, is zeker welkom. Ik zeg niet dat er zo veel volk aanwezig zal zijn, maar er zal drank en friet genoeg zijn. Wij zorgen vooral voor veel bier, en de welgekende blauwe camionette van Buysse Snacks zal aanwezig zijn met hamburgers, frieten, mexicano’s en nog meer lekkers.”

Voetbal is een feestje

Het einde van de match zal echter geen domper op de feestvreugde zijn. “Ook na de drie eerste wedstrijden hebben we vergunning om muziek te draaien tot 23u. Dat zal vooral goed zijn op zaterdag, als de wedstrijd start om 14u. Na twee uurtjes voetbal, kunnen we dan  zeker spreken van een grote afterparty. DJ NEON komt, meer bekend van Tomorrowland en TopRadio, hij zal de headliner zijn over de drie dagen heen. We proberen van het voetbal een leuk feest van te maken. ” Riken hoopt op het beste voor Belgen: “Hoe beter zij spelen, hoe blijer de mensen zijn. Maar het valt mij wel op dat de sfeer errond minder is dan andere jaren. Maar dan kan het alleen maar positief uitdraaien. Als we minder verwachten, zouden onze Red Devils het dit jaar wel eens goed kunnen doen.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

14:17
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
14:12
cover of TIËSTO with All Nighter

TIËSTO

All Nighter
14:10
cover of R3HAB, JASON DERULO with Animal

R3HAB, JASON DERULO

Animal
14:07
cover of LAURA TESORO with BAD ain

LAURA TESORO

BAD ain't that BAD
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.