Wondelgemse verhalen

6 juli 2022 - 23:50 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent is op zoek naar allerhande Wondelgemse verhalen, onder meer over de Silkose, om toe te voegen aan de digitale ‘Collectie van de Gentenaar’. Wie verhalen, oude foto’s, prentkaarten of familiepapieren heeft, kan ze op 8 juli laten inscannen aan de CoGent-box in Wondelgem.

Voor de Collectie van de Gentenaar, een digitale collectie met meer dan duizenden erfgoedobjecten uit de Gentse musea, is de Stad Gent op zoek naar Wondelgemse verhalen. Daarom worden er twee ‘scandagen’ georganiseerd bij de CoGent-box aan woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem.

De eerste vond plaats op vrijdag 1 juli maar werd door de stad wat laat gecommuniceerd. Toen werd specifiek gezocht naar herinneringen, documenten en objecten over de Silkose, ook wel ’t Zijdefabriekske genoemd. Tot eind jaren 80 werd in de Molenstraat immers een massa garen geproduceerd. Op vrijdag 8 juli wordt dan weer vooral gezocht naar foto’s, prentbriefkaarten of documenten die de geschiedenis van het dagelijkse leven in Wondelgem vertellen.

Iedereen die objecten of verhalen heeft, is welkom. Het materiaal wordt ingescand en het verhaal erachter genoteerd.  Alle foto’s en documenten worden meteen teruggegeven, of er wordt een goede bewaarplaats voor gezocht.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

STEREO MC'S

Step It Up
03:58

JAX JONES, MNEK

Where Did You Go
03:55

LADY GAGA, ARIANA GRANDE

Rain On Me
03:52

SAM RYDER

Space Man
03:49

SHAKIRA, PITBULL

Rabiosa
Bekijk meer platen