Woonontwikkeling in De Porre

Johan Van Bever
14 november 2022 - 23:32
Woonontwikkeling in De Porre

Na een ontwerpwedstrijd zal Matexi instaan voor de nieuwe woonontwikkeling De Porre in Gentbrugge. In totaal komen er 60 woningen, waaronder 12 budgetkoopwoningen.

Op de industriële site De Porre in de wijk Moscou-Vogelhoek zorgde sogent de voorbije jaren voor een wijkpark, een buurtcentrum en de uitbreiding van basisschool de Sportschool. Nu komt er ook een nieuwe woonwijk aan de rand van de site met ruimte voor 60 woningen. De nieuwe woonwijk wordt autoluw. Auto’s worden naar de nieuwe ondergrondse parking aan de Peter Benoitlaan geleid,

In het winnende ontwerp gaat veel aandacht naar het rijke textielverleden van de site. Zo wordt de centrale gang van de historische loods behouden en geïntegreerd als een permanente open en groene leefstraat, een ontmoetingsplaats voor de buren. De onderdoorgang zal dan weer een actieve spil vormen in de buurt en de buitenruimte wordt doorspekt met kleine elementen uit het verleden.

Er komt ook een plek van ruim 1.000 vierkante meter met vier atelierruimtes voor bijvoorbeeld een buurtwinkel, een polyvalente ruimte, een buurtcafé of restaurant.

Laatst gespeeld op Accent

01:22
cover of LASERKRAFT 3D with Weightless

LASERKRAFT 3D

Weightless
01:17
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
01:13
cover of MACKENZIE, JESSY with Alive

MACKENZIE, JESSY

Alive
01:10
cover of EATS EVERYTHING FEAT. FATBOY SLIM with Bristol to Brighton

EATS EVERYTHING FEAT. FATBOY SLIM

Bristol to Brighton
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.