‘Wortels’ in première in Merelbeke

Johan Van Bever
25 april 2023 - 9:31
‘Wortels’ in première in Merelbeke

Het Vlaamse landbouwkenniscentrum ILVO ontvangt WORTELS, een nieuw theaterstuk van productiehuis SLAK gebracht door topacteur Bruno Vanden Broecke. Het stuk werd gemaakt in opdracht van Boer zoekt Natuur, Natuur zoekt Boer, een verbindend project van het Algemeen Boerensyndicaat en Natuurpunt.

Het stuk wordt voor het eerst op 5 mei bij ILVO in Merelbeke opgevoerd. Landbouwers en natuurbeheerders krijgen er exclusief de kans om het theaterstuk op een levensechte landbouwsetting te beleven. Daarna wordt het stuk opgevoerd in verschillende Vlaamse culturele centra voor het brede publiek.

Wortels is een actuele monoloog over landbouw in turbulente tijden. Op scène zien we een melkveehouder die probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn dieren, zijn familie en de natuur rondom steeds meer en luider van zich laten horen. Balancerend op oude breuklijnen probeert hij juiste keuzes te maken. Hoe diep groeien sommige wortels? Wat zit vast? Wat komt in beweging?

Wortels tackelt het spanningsveld tussen landbouw en natuur door resoluut te kiezen voor luisteren als theatrale vorm. Luisteren met als doel begrip, stilte en ruimte te creëren. Luisteren als stille daad van verzet, tegen het uitspelen van twee vermeende tegenpolen. Via geluidsfragmenten horen we muziek, omgevingsgeluiden en personages met een andere visie. De boer toont ons hoe hij moet omgaan met alle verandering die op hem afkomen door in interactie te gaan met het publiek en de omgeving.

Laatst gespeeld op Accent

19:51
cover of SIA with Gimme Love

SIA

Gimme Love
19:47
cover of JAM & SPOON, PLAVKA with Find Me (Odyssey To Anyoona)

JAM & SPOON, PLAVKA

Find Me (Odyssey To Anyoona)
19:43
cover of EWAN MCVICAR with Tell Me Something Good

EWAN MCVICAR

Tell Me Something Good
19:40
cover of SIGALA (FEAT. STEFFLON DON) with Feels This Good (Jodie Harsh Remix)

SIGALA (FEAT. STEFFLON DON)

Feels This Good (Jodie Harsh Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.