Yoga bij de politie Gent

Johan Van Bever
30 januari 2020 - 13:25
Yoga bij de politie Gent

Onder meer met behulp van interne yoga-trainers wil de lokale politie van Gent de slagkracht van het korps verhogen. Dat staat in het Zonaal veiligheidsplan voor de komende jaren.

Het versterken van de slagkracht wordt gerealiseerd door het versterken van de aanpak en bespreekbaarheid van emoties en stress die eigen zijn aan het beroep. Het gebeurt regelmatig dat politiemensen ingrijpende traumatiserende interventies beleven. Het korps voorziet daarom in een plek om de stress te reduceren. Dat kan door te werken aan een goede ademhaling en zelfreflectie.

Het is de bedoeling dat de medewerkers dit op zichzelf doen in de stille ruimte. Om hen die vaardigheid aan te leren, krijgen ze van erkende interne yoga-trainers enkele trainingen. Zo kunnen ze tot rust komen wanneer ze dat nodig hebben of dat wensen. Ze leren de techniek van zelfreflectie met het oog op het voorkomen van burn-out, een depressie of stress en een betere balans te vinden, wat door de druk die de job met zich meebrengt nogal vaak naar de achtergrond wordt geduwd.

Het politiekorps wil in de komende jaren ook aandacht geven aan het sStroomlijnen van de korpsbrede aanpak bij traumatische gebeurtenissen.

Laatst gespeeld op Accent

02:13
cover of JAMES ARTHUR with Just Us

JAMES ARTHUR

Just Us
02:09
cover of ED SHEERAN with 2step (Star.One Remix)

ED SHEERAN

2step (Star.One Remix)
02:06
cover of CAMILLE with Rihanna

CAMILLE

Rihanna
02:03
cover of BRUNO MARS with 24k Magic

BRUNO MARS

24k Magic
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.