Yoga bij de politie Gent

Johan Van Bever
30 januari 2020 - 13:25
Yoga bij de politie Gent

Onder meer met behulp van interne yoga-trainers wil de lokale politie van Gent de slagkracht van het korps verhogen. Dat staat in het Zonaal veiligheidsplan voor de komende jaren.

Het versterken van de slagkracht wordt gerealiseerd door het versterken van de aanpak en bespreekbaarheid van emoties en stress die eigen zijn aan het beroep. Het gebeurt regelmatig dat politiemensen ingrijpende traumatiserende interventies beleven. Het korps voorziet daarom in een plek om de stress te reduceren. Dat kan door te werken aan een goede ademhaling en zelfreflectie.

Het is de bedoeling dat de medewerkers dit op zichzelf doen in de stille ruimte. Om hen die vaardigheid aan te leren, krijgen ze van erkende interne yoga-trainers enkele trainingen. Zo kunnen ze tot rust komen wanneer ze dat nodig hebben of dat wensen. Ze leren de techniek van zelfreflectie met het oog op het voorkomen van burn-out, een depressie of stress en een betere balans te vinden, wat door de druk die de job met zich meebrengt nogal vaak naar de achtergrond wordt geduwd.

Het politiekorps wil in de komende jaren ook aandacht geven aan het sStroomlijnen van de korpsbrede aanpak bij traumatische gebeurtenissen.

Laatst gespeeld op Accent

04:44
cover of BASTILLE with Of The Night

BASTILLE

Of The Night
04:41
cover of TAYLOR SWIFT FEAT. FLORENCE + THE MACHINE with Florida!!!

TAYLOR SWIFT FEAT. FLORENCE + THE MACHINE

Florida!!!
04:37
cover of KEANE with Crystal Ball

KEANE

Crystal Ball
04:34
cover of ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL with Deep Down

ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL

Deep Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.