Yogasessie middenin kunstwerk door ‘Schoonvolk! in Gentse MSK:”Activiteiten voor en door jongeren”

Fabian Tack
14 mei 2018 - 17:27
Yogasessie middenin kunstwerk door ‘Schoonvolk! in Gentse MSK:”Activiteiten voor en door jongeren”

Een café binnen stappen, voor veel jongeren is het makkelijker dan een museum binnen te treden. Daar wil het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK) iets aan doen en samen met haar jongerencrew Schoonvolk! organiseert het museum allerhande activiteiten. “Een Metafloristieke yogasessie na sluitingstijd? Het kan zeker in het museum,” vertelt Bart Ooghe, hoofd communicatie van het MSK. 

Het Museum voor Schone Kunsten koos een gevarieerde groep van negen enthousiaste jongeren tussen 16 en 27. “We zochten verschillende achtergronden en visies, een kunstachtergrond was niet noodzakelijk.” De jongerencrew, Schoonvolk! kijkt wat er ontbreekt aan het imago en organiseert samen met het MSK activiteiten om het museum toegankelijker te maken voor andere jongeren. “Velen kennen het Museum voor Schone Kunsten niet, al zien we dat projecten zoals een Museumnacht, jongeren wel op de been brengt.”

Van een andere kant

De eerste activiteit vindt vanavond plaats en is niet zomaar een yogasessie. “Na sluitingstijd kan je  middenin het plantaardige kunstwerk ‘Metafloristiek’ deelnemen aan een workshop Hatha Yoga voor beginners.” En de inschrijvingen liepen zeer vlot, de sessie van vanavond is volzet. Met deze workshop toont het museum zich van een andere kant. “We willen laten zien dat een museum ook voor andere doeleinden kan gebruikt worden.”

Gentse Feesten

In de zomer of vanaf september zullen andere activiteiten gepland worden. “We hebben een waslijst met ideeën, die we o.a in De Krook hebben opgedaan. Misschien vindt de volgende activiteit plaats met de Gentse Feesten, maar eerst zijn er de examens van onze jongeren.”

Herbeluister het interview met Bart Ooghe hieronder:

Foto:  © MSK

Laatst gespeeld op Accent

00:42
cover of LASGO with Alone

LASGO

Alone
00:39
cover of KUNGS with Paris

KUNGS

Paris
00:36
cover of PUSH with Universal Nation

PUSH

Universal Nation
00:29
cover of SARA LANDRY with Legacy

SARA LANDRY

Legacy
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.