Yogasessie middenin kunstwerk door ‘Schoonvolk! in Gentse MSK:”Activiteiten voor en door jongeren”

14 mei 2018 - 17:27 | auteur: Fabian Tack

Een café binnen stappen, voor veel jongeren is het makkelijker dan een museum binnen te treden. Daar wil het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK) iets aan doen en samen met haar jongerencrew Schoonvolk! organiseert het museum allerhande activiteiten. “Een Metafloristieke yogasessie na sluitingstijd? Het kan zeker in het museum,” vertelt Bart Ooghe, hoofd communicatie van het MSK. 

Het Museum voor Schone Kunsten koos een gevarieerde groep van negen enthousiaste jongeren tussen 16 en 27. “We zochten verschillende achtergronden en visies, een kunstachtergrond was niet noodzakelijk.” De jongerencrew, Schoonvolk! kijkt wat er ontbreekt aan het imago en organiseert samen met het MSK activiteiten om het museum toegankelijker te maken voor andere jongeren. “Velen kennen het Museum voor Schone Kunsten niet, al zien we dat projecten zoals een Museumnacht, jongeren wel op de been brengt.”

Van een andere kant

De eerste activiteit vindt vanavond plaats en is niet zomaar een yogasessie. “Na sluitingstijd kan je  middenin het plantaardige kunstwerk ‘Metafloristiek’ deelnemen aan een workshop Hatha Yoga voor beginners.” En de inschrijvingen liepen zeer vlot, de sessie van vanavond is volzet. Met deze workshop toont het museum zich van een andere kant. “We willen laten zien dat een museum ook voor andere doeleinden kan gebruikt worden.”

Gentse Feesten

In de zomer of vanaf september zullen andere activiteiten gepland worden. “We hebben een waslijst met ideeën, die we o.a in De Krook hebben opgedaan. Misschien vindt de volgende activiteit plaats met de Gentse Feesten, maar eerst zijn er de examens van onze jongeren.”

Herbeluister het interview met Bart Ooghe hieronder:

Foto:  © MSK

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ALVARO SOLER, TOPIC

Solo Para Ti
03:00

REA GARVEY X VIZE

The One
02:56

EMINEM

The Way I Am
02:53

ÖWNBOSS

Move Your Body
02:50

ALAN WALKER, AVA MAX

Alone, Pt. II
Bekijk meer platen