Zeghet ne keer in Wetteren

Johan Van Bever
6 september 2023 - 9:14
Zeghet ne keer in Wetteren

Lokaal Bestuur Wetteren wil de meningen van jongeren tussen 12 en 24 jaar verzamelen via de jongerenbevraging #ZEGHETNEKEER. Het is een digitale bevraging waarin jongeren hun mening kunnen geven over thema’s zoals vrije tijd, publieke ruimte en mentaal welzijn.

Jongeren kunnen de bevraging online invullen tot en met 13 oktober. Ook de Wetterse middelbare scholen en jeugdverenigingen werken mee om de bevraging bekend te maken bij deze doelgroep. Elke jongere die affiniteit heeft met Wetteren mag de bevraging invullen.

Door de bevraging in te vullen, kunnen jonge Wettereaars impact hebben op het toekomstig beleid van het lokaal bestuur. Met #ZEGHETNEKEER wil het lokaal bestuur de stem horen van jonge Wettereraars. Het lokaal bestuur wil dat hun ideeën een plaats krijgen op de politieke agenda’s en zo de toekomstplannen van de gemeente mee kunnen bepalen.

Het lokaal bestuur houdt bovendien samen met jongeren van Campus Kompas en theaterhuis LARF! in mei 2024 een politiek debat voor de laatstejaarsscholieren. In september 2024 organiseert de jeugdraad opnieuw Debattle, een jongerendebat met verschillende politieke partijen van de gemeente. Met beide acties wil het bestuur jongeren geïnformeerd naar de stembus sturen en hen overtuigen om hun stemrecht op te nemen nu de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen is afgeschaft.

Je vindt de digitale bevraging op www.zeghetnekeer.be 

Laatst gespeeld op Accent

00:31
cover of NALIN & KANE with Open Your Eyes

NALIN & KANE

Open Your Eyes
00:28
cover of ELEVVEN with The Distance

ELEVVEN

The Distance
00:25
cover of MISS PEPPERMINT with Welcome to Tomorrow

MISS PEPPERMINT

Welcome to Tomorrow
00:22
cover of DAVID GUETTA X MORTEN with Lost In The Rhythm

DAVID GUETTA X MORTEN

Lost In The Rhythm
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.