Zie ze zingen vanuit stadspaleis

Johan Van Bever
29 september 2020 - 12:10
Zie ze zingen vanuit stadspaleis
Na De Drive-in singalong heeft ‘Zie Ze Zingen’ alweer een nieuwe formule klaargestoomd om coronaproof te kunnen samenzingen. Er wordt nu gezongen uit de ramen van een historisch pand.
 
Op zondag 4 oktober wordt gezongen vanuit de ramen van een stadspaleis met een schitterende binnentuin, een oase van rust in de hectische Veldstraat: Hotel D’hane SteenHuyze in de Veldstraat 55 in Gent. Het pand heeft 19 ramen waaruit men alleen of met een bubbel van twee kan zingen.
Jasper en Geertrui van ‘Zie Ze Zingen’ geven van op de begane grond als een soort van Romeo en Julia-duo een blijmakende zangsessie naar de ‘Zie Ze Zingers’ in de ramen. Voordat het zingen begint, krijgen de deelnemers een woordje uitleg over het gebouw door een stadsmedewerker. Er plakt immers heel wat historiek aan de muren van het gebouw.
Er zijn twee zangstondes, beiden in de voormiddag en die zitten beiden zo goed als vol. Van het hele gebeuren wordt video-clip gemaakt die door de communicatiedienst van de Stad Gent gaat ingezet worden als statement: een pleidooi voor positiviteit tijdens corona en een liefdevolle ode aan de zaligmakende kracht van muziek.

Laatst gespeeld op Accent

13:10
cover of CHARLI XCX & SAM SMITH with In The City

CHARLI XCX & SAM SMITH

In The City
13:07
cover of ARMIN VAN BUUREN, TREVOR GUTHRIE with This Is What It Feels Like

ARMIN VAN BUUREN, TREVOR GUTHRIE

This Is What It Feels Like
13:01
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
12:58
cover of LORDE with Royals

LORDE

Royals
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.