Luister Live

Zie ze zingen vanuit stadspaleis

29 september 2020 - 12:10

Na De Drive-in singalong heeft ‘Zie Ze Zingen’ alweer een nieuwe formule klaargestoomd om coronaproof te kunnen samenzingen. Er wordt nu gezongen uit de ramen van een historisch pand.
 
Op zondag 4 oktober wordt gezongen vanuit de ramen van een stadspaleis met een schitterende binnentuin, een oase van rust in de hectische Veldstraat: Hotel D’hane SteenHuyze in de Veldstraat 55 in Gent. Het pand heeft 19 ramen waaruit men alleen of met een bubbel van twee kan zingen.
Jasper en Geertrui van ‘Zie Ze Zingen’ geven van op de begane grond als een soort van Romeo en Julia-duo een blijmakende zangsessie naar de ‘Zie Ze Zingers’ in de ramen. Voordat het zingen begint, krijgen de deelnemers een woordje uitleg over het gebouw door een stadsmedewerker. Er plakt immers heel wat historiek aan de muren van het gebouw.
Er zijn twee zangstondes, beiden in de voormiddag en die zitten beiden zo goed als vol. Van het hele gebeuren wordt video-clip gemaakt die door de communicatiedienst van de Stad Gent gaat ingezet worden als statement: een pleidooi voor positiviteit tijdens corona en een liefdevolle ode aan de zaligmakende kracht van muziek.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Jocelyn Brown

Somebody Else's Guy
01:12

Lauren Spencer-Smith

Fingers crossed
01:07

Whitney Houston

I'm Every Woman
01:03

Jane Birkin & Serge Gainsbourg

- Je t'aime moi non plus
00:59

Heart

These Dreams