Ziekenhuizen: Dringende zorg niet uitstellen

1 april 2020 - 15:50 | auteur: Johan Van Bever

De Aalsterse ziekenhuizen en huisartsen waarschuwen om dringende zorg niet uit te stellen.

Het aantal patiënten dat met COVID-19 klachten wordt opgenomen in de Aalsterse ziekenhuizen neemt verder en sneller toe. In de ziekenhuizen worden 162 bevestigde coronapatiënten verzorgd en 16 patiënten die wachten op het testresultaat. Op de dienst Intensieve Zorgen liggen in totaal bij beide ziekenhuizen momenteel 35 besmette Covid-19patiënten waarvan 22 patiënten worden beademd. (cijfers woensdag 1 april 2020)

Het aantal patiënten dat voor andere klachten naar de Spoedgevallendienst komt, ligt lager dan normaal, maar de personen die zich aanmelden vertonen wel ernstige klachten. Vandaar het verzoek van het A.S.Z. ziekenhuis, OLV Ziekenhuis en de huisartsenkringen aan patiënten om noodzakelijke of dringende zorg niet uit te stellen.

Het zou kunnen dat de angst voor besmetting patiënten verhindert om naar het ziekenhuis te komen die dat nochtans beter wel zouden doen. Er is een aparte toegang op de Spoedgevallendienst bij het A.S.Z. en OLV voor verdachte Covid-19-patiënten. Reeds aan de ingang tot de Spoeddienst worden in twee afgezonderde trajecten voorzien.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

George Ezra

Anyone for you
05:40

Lou Reed

Perfect Day
05:36

Maxi Priest

Wild World
05:33

Masters at work

Work
05:30

Daniel Lanois

Jolie Louise
Bekijk meer platen