Zomerscholen, ook in Melle

8 juli 2021 - 15:56 | auteur: Johan Van Bever

In juli en augustus kunnen in gans Vlaanderen meer dan 11.000 leerlingen naar 180 zomerscholen in 98 gemeenten. Het gaat nu al om veel meer leerlingen dan vorige zomer, toen ongeveer 7.500 kinderen en jongeren bijgespijkerd werden in een zomerschool. Bovendien zullen de cijfers waarschijnlijk nog oplopen, want scholen en lokale besturen krijgen nog tot 14 juli een extra kans om een aanvraag in te dienen voor de organisatie van een zomerschool.


De gemeentelijke basisschool in Melle organiseert van 9 tot 20 augustus een zomerschool. De school zet hiermee specifiek in op kinderen die het wat moeilijker hebben op cognitief of motorisch vlak, of die uit een kwetsbare thuissituatie komen. De school spitst zich ook toe op de eerste vier jaar van de lagere school.


De school nodigde zelf de kinderen uit. Dit gebeurde na een multidisciplinair overleg met de klasleerkrachten, CLB en de zorgcoördinator. Voor elk kind wordt individueel gekeken waar het baat bij zou hebben en wordt een persoonlijk pakket samengesteld.

In de voormiddag komt het cognitieve aan bod, in de namiddag is er tijd voor creatieve activiteiten of sport en spel. De zomerschool wordt verzorgd door twee leerkrachten en twee vrijwilligers en wordt aan de ouders van de kinderen die in aanmerking komen, gratis aangeboden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen