Zone 30 op Kapellendries

Johan Van Bever
13 december 2023 - 9:42
Zone 30 op Kapellendries

Om de veiligheid en het comfort van de fietsers en met name de schoolgaande jeugd te verhogen heeft Lokaal Bestuur Wetteren in overleg met Agentschap Wegen en Verkeer beslist om zowel op Kapellendries als in de zijstraten een snelheidsregime van 30 km/u in te voeren.

De Kapellendries is een smalle weg die aan beide kanten dicht bebouwd is. Tegelijk is het een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Wetteren. Voor veel scholieren is het de enige route naar hun school. Dat maakt dat we op spitsmomenten tot wel 150 fietsende scholieren per kwartier tellen. De vele fietsers moeten zich mengen met het drukke gemotoriseerde verkeer op deze as. Om kinderen toe te laten veiliger en comfortabeler naar school te fietsen moest er dus ingegrepen worden. Daarom heeft Lokaal Bestuur Wetteren na akkoord van het Agentschap Wegen en Verkeer besloten de snelheid te verlagen van 50km/u naar 30 km/u.

Het lokaal bestuur heeft ook beslist om de zone 30 uit te breiden naar een aantal zijwegen om de verkeerssituatie eenduidig en leesbaar te houden. Op de gewestweg zal deze snelheidsbeperking gelden op de Kapellendries tussen de Tragelweg en de Gereedstraat. Daarnaast wordt een zone 30 ingesteld in Tragelweg, Kasterstraat, Baerdonckstraat, Hoogkasterstraat, Gereedstraat, Reigerstraat, Tramdreef, Parklaan tot huisnummer 21, Laarnesteenweg vanaf kruispunt met Tramdreef, Liefkenshoek en Molenstraatje.

Laatst gespeeld op Accent

01:12
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
01:07
cover of KASABLANCA with Transitory

KASABLANCA

Transitory
01:01
cover of TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT with Adriana Said

TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT

Adriana Said
00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.