Zonnebloempark in Zwijnaarde geopend

17 juni 2022 - 22:05 | auteur: Johan Van Bever

Het Zonnebloempark in Zwijnaarde is officieel geopend. Het parkje aan sporthal Hekers en de groenzone aan het woonzorgcentrum zijn het afgelopen jaar omgevormd tot één groot wijkpark. Men kan er wandelen, spelen, picknicken en tuinieren.

Het oude parkje aan sporthal Hekers en de groenzone aan woonzorgcentrum Zonnebloem zijn nu één aaneengesloten wijkpark van ongeveer 1,75 hectare. Dat nieuwe wijkpark wordt komende zondag 12 juni 2022 officieel geopend met een buurtfeest. Het park kreeg bijkomende beplanting, nieuwe wandelpaden, nieuwe banken en nieuwe picknickbanken waar ook mensen in een rolstoel kunnen aanschuiven.

Verenigingen en scholen kunnen activiteiten organiseren op de grote grasvlakte en er zijn drie nieuwe speelzones: een zone met avontuurlijke speeltoestellen, een zone met een ruimtenet en binnenkort ook een speelzone voor de allerkleinsten met een zandbak. In het wijkpark is er tot slot ook een nieuwe buurtmoestuin: Zonnehof. Wie mee wil tuinieren, kan contact opnemen met de wijkregisseur Katelijne Van den Brande via katelijne.vandenbrande@stad.gent

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ELLIE GOULDING & BIG SEAN

Easy Lover
05:26

DANNY VERA

Roller Coaster
05:23

MAROON 5

Makes Me Wonder
05:20

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
05:16

ANGÈLE

Bruxelles Je T’aime
Bekijk meer platen