Zonneboot brengt groenten naar de stad

5 februari 2020 - 13:45 | auteur: Johan Van Bever

Een zonneboot zal dit jaar Gentse groenten leveren in het centrum.

Net als vorig jaar subsidieert de Gentse Voedselraad innovatieve projecten. Bioboerderij Goedinge ontvangt een subsidie om een boot te bouwen op zonne-energie. Met deze boot zullen ze hun verse producten en de producten van andere lokale voedselproducenten dit jaar via de Gentse waterlopen tot in het centrum brengen. De horeca en Gentenaars ontvangen zo kraakverse groenten via de Gentse wateren. Het prototype van de boot werd al getest, de eigenlijke zonneboot zal wellicht de eerste keer uitvaren in april.

Nog drie andere projecten krijgen ook subsidies. Veggie is halal is een project van Voem vzw en Eva vzw en krijgt ondersteuning om kookworkshops en cateringactiviteiten uit te bouwen die lokaal, vegetarisch en halal voedsel combineren.

Het project ‘In Uwe Frigo’ van FoodWIN, met als partner TalentIndex, pakt voedselverspilling bij huishoudens aan via de huishoudhulp. In samenwerking met een dienstenchequebedrijf leren huishoudhulpen hoe ze bij het schoonmaken van de koelkast een stapje verder kunnen gaan. Zo wordt de huishoudhulp opgeleid om ook aandacht te schenken aan bewaarmethodes en vervaldata, en aan de indeling en temperatuur van de koelkast. Minder voedsel zal zo in de vuilnisbak belanden.

Met Rabot op je bord worden voedsel- en oogstoverschotten 2 keer per week verwerkt tot spreads, soepen en stoofpotjes. Mensen met een beperkt inkomen kunnen die aan een lage prijs kopen. Met de subsidie van de Voedselraad opent ‘Rabot op je bord’ dit jaar nu ook een eigen zaak met onder andere belegde broodjes.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

GEORGE EZRA

Anyone For You
15:43

ENRIQUE IGLESIAS

Do You Know? (The Ping Pong Song)
15:40

JASON DERULO, NUKA

Love Not War (The Tampa Beat)
15:36

KRIS KROSS AMSTERDAM, ANTOON, SIGOURNEY K

Vluchtstrook
15:33

THE KID LAROI, JUSTIN BIEBER

Stay
Bekijk meer platen