Zwemmen in open water

Johan Van Bever
25 juni 2021 - 9:36
Zwemmen in open water

Er wordt momenteel voor verschillende locaties geïnformeerd naar de mogelijkheid tot het aanmaken van een zwemzone voor zwemmen in open water.

De Vlaamse Waterweg onderzoekt de locaties steeds met dezelfde criteria en afwegingen. Zo werd in Gent het Houtdok (foto) onderzocht maar daar voldoet het water momenteel niet aan de kwaliteitsnormen. Op de Dender te Denderleeuw en het Kanaal Van Eeklo te Eeklo is het niet mogelijk om een zwemzone af te sluiten waardoor interactie met scheepvaart niet kan uitgesloten worden.

Samen met Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Vlaamse Waterweg wordt ook bekeken hoe er op korte en langere termijn gezorgd kan worden voor meer zwemmogelijkheden in open lucht.

Zwemmen in bevaarbare waterwegen is om veiligheidsredenen verboden, mede ten gevolge van het intense gebruik van de waterwegen voor beroepsscheepvaart. De zwemmer kan immers gewond raken door een doorvarend schip, meegesleurd worden door de gevaarlijke onderstroom, een thermische shock ervaren en verdrinken of ziek worden omwille van een ontoereikende waterkwaliteit.

Laatst gespeeld op Accent

12:34
cover of ELIZA ROSE & CALVIN HARRIS with Body Moving

ELIZA ROSE & CALVIN HARRIS

Body Moving
12:31
cover of YAZOO with Don

YAZOO

Don't Go
12:28
cover of ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL with Alibi

ELLA HENDERSON FEAT. RUDIMENTAL

Alibi
12:23
cover of FALCO with Jeanny

FALCO

Jeanny
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.