Zwerkbalteam Ghent Gargoyles speelt EK Quidditch in Duitsland: “We dromen van een Belgische finale tegen Antwerpen”

Fabian Tack
28 april 2018 - 12:46
Zwerkbalteam Ghent Gargoyles speelt EK Quidditch in Duitsland: “We dromen van een Belgische finale tegen Antwerpen”

Dit weekend vertoeft het Gentse Quidditchteam Ghent Gargoyles in het Duitse Plaffenhofen waar ze mee strijden om de Europese titel op de European Quidditch Cup. Wij hadden een gesprek met chaser Ellen Vander Heyden een paar dagen voor ze vertrok. “En nee het is geen sport voor nerds.”

Zwerkbal ontstond dankzij de boeken over Harry Potter van JK Rowling  “Natuurlijk spelen we niet in de lucht. Quidditch is een veldsport met bezems. Het is een mengeling van verschillende sporten waarbij vijf ballen in het spel zitten.”  En ohjawel het is de bedoeling dat de zoeker snaaien vangt. “De scheidsrechter heeft die en de twee zoekers moeten die dan proberen vangen.”

Kwalificatie

Het team heeft zo’n 30 tot 35 spelers: “Op die manier kunnen we twee teams vormen, het ene team is meer bedoeld voor opleiding.  Quidditch is zeker geen softe sport. “Het is een zeer fysiek. Nadat we vorig jaar niet geselecteerd werden, hebben we heel hard gewerkt voor de kwalificatie en is het trainingsniveau ook fel omhoog gegaan.” Het team traint twee keer per week. “Dinsdag en zaterdag is het training en om de twee tot drie weken spelen we match.”

 Antwerpen

De sport is aan een flinke opmars bezig.”Er zijn een paar teams in België, zo’n zes à zeven, waaronder ook Antwerpen. Zij zijn een van de grootste concurrenten voor ons.  Ze zijn ook geselecteerd voor het EK en ze haalden vorig jaar goud op het EK.” Samen met teams uit heel Europa, bijvoorbeeld uit Frankrijk en Verenigd Koninkrijk strijden ze om de Europese titel, een strijd die niet makkelijk wordt.” Er is heel wat kwaliteit in Europa, het spelniveau is hoog. Op het Belgisch Kampioenschap werden we tweedes maar voor het EK hopen we toch bij de zestien beste te zijn. Dat moet haalbaar zijn.”

Herbeluister het interview met chaser Ellen

Meer info via de facebook van de European Quidditch Cup en de Ghent Gargoyles

Laatst gespeeld op Accent

14:16
cover of SYLVER with When The Rain Begins To Fall.

SYLVER

When The Rain Begins To Fall.
14:12
cover of DEPECHE MODE with Enjoy The Silence

DEPECHE MODE

Enjoy The Silence
14:09
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Speed Of Light
14:03
cover of ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE with Kids

ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE

Kids
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.