Zwitserse Caroline en Wetterse Wouter samen op tour: “De Gentse Feesten bracht ons bij elkaar”

29 mei 2017 - 12:55 | auteur: Fabian Tack

Muzikanten Wouter De Smet en Caroline Moning leerden elkaar drie jaar geleden op de Gentse Feesten en nu maken ze samen muziek. Tijdens De Kwetteraars kwamen ze twee nummers spelen. “Samen touren we rond in België.”

De Zwitserse Caroline kan op zichzelf heel wat muziek maken. “Van de lente tot de herfst speel ik in bars maar evengoed op straat en dat doe ik vaak alleen. Ik zing, speel gitaar en doe aan beatbox.” Al vervoegt de saxofonist vervoegt haar af en toe. “Ik tour enkel mee in België.”

Het eerste nummer van Caroline en Wouter: ‘Fuera Fuera’

En touren dat doen ze met de plaat die Caroline in september maakte en waarop ook Wouter te horen is. “De plaat ‘Do it’ heb ik ook gemaakt samen met mijn band maar zij wilden niet meegaan op tournee dus tour ik nu alleen door Europa en hier samen met Wouter.”

De tweede song mèt beatbox: ‘Your Idea Isn’t Mine’

De twee muzikanten leerden elkaar drie jaar geleden kennen op de Gentse Feesten. “Dat gebeurde via een gemeenschappelijke vriendin. Ik speelde ook af en toe op straat en ze zag dat ik iets op mijn rug had en toen vroeg ze wat ik speelde. Toen ik antwoordde dat ik saxofoon speel, antwoordde ze “I hate the saxophone”. Maar wat later vroeg ze of ik met haar wilde spelen. Na afloop zei ze dat ze het wel leuk vond op de manier dat ik speelde. En zo zijn we dus al drie jaar bezig. We hebben ondertussen ook al een festival gedaan in Nürenberg en dan vroeg ze of ook mee wilde werken aan de plaat en dat heb ik met veel plezier gedaan.”

Herbeluister het interview hieronder.

Interview: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde, foto: © De Bourderé Dirk Photography/2015

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ZARA LARSSON

Ain't My Fault
15:06

2 FABIOLA

Call My Name
15:05

REGIONIEUWS
15:01

THE WEEKND

Can’t Feel My Face
14:58

METEJOOR, EMMA HEESTERS

Rendez-Vous
Bekijk meer platen