Luister Live

59 besmettingen in WZC Schelderust Wetteren

7 november 2020 - 15:32

Er zijn nu 38 besmettingen vastgesteld bij bewoners in het WZC Schelderust in de Wegvoeringstraat in Wetteren. Er zijn ook 21 personeelsleden besmet.
Het merendeel van de besmette personen stelt het relatief goed en heeft weinig tot geen symptomen. Jammer genoeg is ondertussen wel één van de besmette bewoners overleden en bevinden zich drie personen in het ziekenhuis. Van deze drie zouden er komende maandag waarschijnlijk al twee mogen terugkeren naar het WZC. Een aantal bewoners heeft de cohortafdeling ondertussen mogen verlaten en keerde terug naar hun vertrouwde kamer.
Op de afdeling “De Rozenlaan” is tijdelijk het systeem van kamerisolatie ingevoerd. Begin volgende week wordt iedere bewoner in die afdeling opnieuw getest. De overige afdelingen zijn coronavrij.
Bij de besmette personeelsleden vertonen de meesten slechts milde symptomen en voelen zich niet ziek. Een opsteker is ook dat volgende week de eerste medewerkers terugkomen uit quarantaine en dat zij weer aan de slag kunnen gaan.
De polyvalente zaal is nu ingericht om als extra cohortafdeling te kunnen werken. Dit voor het geval dat er een verdere stijging van besmettingen zou komen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Queen

Thank god it's christmas
23:00

Tears For Fears

Shout
22:59

Otis Redding

Sitting on the dock of the bay
22:55

Hooverphonic

Thinking about you
22:52

Mylo

Doctor pressure