Luister Live

6 miljoen euro subsidie voor restauratie Plateau-Rozier

- 10 juni 2020 - 17:31

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 6 miljoen euro toe voor de restauratie van het Instituut der Wetenschappen met meteorologisch observatorium in Gent (Plateau-Rozier).

Al verschillende jaren werkt Universiteit Gent aan de totaalrestauratie van dit instituut. Het instituut is niet enkel een gebouw, maar is in zijn geheel een neoclassicistisch kunstwerk.

Dankzij de meerjarenovereenkomst die Universiteit Gent nu afsluit met de Vlaamse overheid kan ze de restauratiewerken verder opnemen. Met de premie zal de universiteit in de komende vier jaar de technische uitrustingen vervangen of aanpassen en broodnodige restauraties aan het gebouw uitvoeren zodat het gebouw in de toekomst in gebruik kan blijven om les in te geven.

Woensdag ontving Universiteit Gent een eerste schrijf van 2 miljoen euro. De universiteit zal deze premie gebruiken om de binnenkoer van Plateau-Rozier om te bouwen tot binnentuin. Het wordt een unieke zit-, ontmoetings- en studieplek voor de Gentse universiteitsstudenten. Ook de daken en de gevel van het aanpalend gebouw zullen een opknapbeurt krijgen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Vaya Con Dios

Heading For A Fall
09:15

Bryan Adams

I'm ready
09:11

Maneskin

Beggin'
09:07

Joe Jackson

Real men
09:00

Human League

Don't You Want Me