Luister Live

Bovenlokaal buitensportcomplex op Dasseveld ?

- 22 mei 2020 - 18:23

Dassenveld als bovenlokaal buitensportcomplex voor diverse sporten. Dat is de toekomstvisie van de gemeente voor de bestaande voetbalinfrastructuur. Voetbalclub RFC Wetteren gaat mee in het verhaal. Eendracht Massemen niet.

Wetteren telt drie voetbalvelden. Het plein van FC Edeboys is privaat. De terreinen van RFC Wetteren en Eendracht Massemen (Kapellekouter) zijn gemeentelijke terreinen. De accommodatie vraagt op beide terreinen een dringende renovatie. De kleedkamers en kantine zijn in slechte staat. Zowel RFC als Eendracht vragen al jaren om dringende verbeteringswerken.

Nu heeft het gemeentebestuur een visie ontwikkeld. Er lagen drie pistes op tafel. De voorkeur van de gemeente gaat naar een bovenlokaal buitensportcomplex waar diverse sporten beoefend kunnen worden en een kunstgrasveld, met Vlaamse subsidies. Dat er vanuit de Vlaamse hockeyfederatie interesse bestaat om in Wetteren met deze sport iets te doen, sterkt de gemeente in de overtuiging om voor de derde piste te gaan.  In Massemen zouden dan enkel trainingsvelden en kleedkamers blijven, geen kantine meer.

In samenspraak met de clubs wil de gemeente nu een gedragen voorstel uitwerken. Eendracht Massemen heeft echter al laten weten dat het op Kapellekouter wil blijven voetballen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lil Nas X

That's what i want
12:37

De Mens

Ergens Onderweg
12:33

A-Ha

- I've Been Losing You
12:28

ABC

The Look Of Love
12:25

Pharrell Williams

Gust Of Wind (Radio Edit)