Luister Live

Communies en vormsels gaan door

- 21 augustus 2020 - 9:30

De coronapandemie trok dit voorjaar ook een streep door de vieringen van de eerste communie en de vormsels. Die waren zoals steeds gepland in de paastijd, de sterke kerkelijke tijd tussen Pasen en Pinksteren. Door de lockdown konden ze in die periode onmogelijk plaatsvinden.

De bisschoppen beslisten toen de vormsels te verschuiven naar de maanden september of oktober van dit jaar en de eerste communies naar het nieuwe schooljaar 2020-2021. Alle betrokkenen werden begin april ingelicht.

In een televergadering bevestigden de bisschoppen donderdag dat zoals het nu ernaar uitziet deze voorgenomen nieuwe timing effectief kan worden aangehouden. Uiteraard met respect voor alle nodige veiligheidsmaatregelen, allereerst het maximum aantal deelnemers toegelaten door de officiƫle instanties (de -12 jarigen niet meegerekend), de mondmaskerplicht en het bewaren van de nodige afstand.

Elk bisdom bereidt zich nu heel concreet voor op de start van de eerste communies en de vormsels. De lokale kerkelijke verantwoordelijken worden momenteel of eerstdaags ingelicht. Zij informeren weldra gedetailleerd de betrokken ouders en kinderen. Ook op de websites en in de nieuwsbrieven van de bisdommen zal alle nuttige info worden gepubliceerd en systematisch aangevuld.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Cure

Close to me
00:15

Adele

Oh my God
00:10

George Michael

Fastlove
00:06

Björk

It's Oh So Quiet
00:02

Ed Sheeran

Bad habits