Luister Live

Controles en camera’s in Brugse Poort

- 15 mei 2020 - 14:40

Er komen systematische politiecontroles en camera’s in de wijk Brugse Poort in Gent. Dat gebeurt na verschillende incidenten in de afgelopen weken waarbij tijdens vechtpartijen ook enkele gewonden vielen. Met de controles en de camera’s willen politie en stadsbestuur dat de rust in de Brugse Poort terugkeert.

De politie was al een tijd bezig de drugsproblematiek in kaart te brengen en aan te pakken, in nauw overleg met het parket. Vrijdag vond op vraag van de burgemeester een overleg plaats tussen de Stad, de korpschef, het parket en Dienst Vreemdelingenzaken om de nodige afspraken te maken om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te herstellen.

Naast drugs focust het project Brugse Poort ook op afval, illegale economie en overdreven snelheid. De komende dagen, weken en maanden zullen er systematische acties en roadblocks gebeuren in de wijk. Met de Dienst Vreemdelingenzaken werd afgesproken dat er bijkomend zal worden ingezet op het opsluiten van illegale drugsdealers die actief zijn in de Brugse Poort in een gesloten centrum.

Het Stadsbestuur installeert twee vaste tijdelijke camera’s op en rond het Seghersplein om druggebruik en -handel te ontraden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Culture Club

Time (Clock Of The Heart)
18:40

Survivor

Eye of the tiger
18:37

Till West

- Same man
18:34

Conor Maynard

Don't you worry child
18:30

Morrissey

Spent the day in bed